28 Kasım 2011 Pazartesi

balık fobimi yendim:))))))





yaklaşık on yıldır evliyim daha 1 yıldır düzenli olarak sadece pazar günleri  balık pişiriyorum.eşim çok seviyor ahtapot hariç bütün deniz mahsülerini yerim diyor:s evim küçük mutfakta aspiratörüm bile yok.bu sebeplerden dolayı yapmıyordum.yapsam da normal tava da ters çevirirken hep yapışıyordu sonuç hep hüsran oluyordu ..meğerse keramet balık tavasındaymış:D:D bir gün markette balık tavlarında indirim görünce aldım bi tane ve öyle rahat ettim ki ..tabiki pişirirken bütün camları açıp demlikte yumuşatıcı kaynatıyorum vede bulaşıkları kahve telvesiyle yıkıyorum:)) balıkları çok iyi temizleyip ,yıkayıp ,süzüp tuzlu mısır unuyla çok az yağda kızartıyorum.eşim bazen balıkta tutmaya gittiği için temizleyip  buzluğa koyuyorum.barbun ve levrek balığını ilk kez denedim.barbunu sevmedim ama levrek favorim :D:D çuprayı da çok severim.ilk resimde ki mezgit fileto tarifi: 2 yumurtayı bir yemek kaşığı kaşar rendesi ile çırpıp  tuzlayıp unladığımız mezgitleri az kızgın yağda kızartıyoruz .afiyet olsun... selam ve sevgilerimle

64 yorum:

  1. Balık restaurantı mı açtınız kuzum?:)))) Deniz ürünleri ziyafeti mi verdiniz yoksa?:))))
    Ben maalesef hemen hemen hiç balık yemiyorum. Lezzetini sevmediğimden değil sadece zamanında ne zaman yemişsem en kılçıksız balık da dahi minicik, incecik bir kılçık gelir boğazıma batar:) Bende de öyle bir fobi oluştu, korkudan yiyemiyorum:)
    Ellerine sağlık canım.
    Öpüyorum seni ne kocamanından:)

    YanıtlaSil
  2. Balık yenmezmi kız:)) burda taptaze balıklar yiyoruz hemde bayıla bayıla,sebzeler taze,çabucak pişiyo:)) sende ne güzel pişirip fotoğraflamışsın afiyet olmuştur zaten de yinede afiyet olsun:)) sevgiler canım ...

    YanıtlaSil
  3. ah ah simdi olsaydida yeseydk :)
    ben bilmem pek balik türlerini ama en güzelide önce yumurtaya bulamak sonradanda galete ununa bulamak - kizartmak .. cok nefis oluyor denemeni tavsiye ederim
    sevgilerimle Hatice

    YanıtlaSil
  4. ayy canım yaa bu fobını yenmen ne guzel ben de balık gorunce cok kotu oluyorum aynen senın gıbı bu fobımı yenmeye calısıyorum eşim bu hafta aldı bakalım sonuc ne olacak,ellerıne sağlık güzel olmuş balık:)

    YanıtlaSil
  5. Mavicim ben balığa bayılırım. Fırında da dene, özellikle hamsi buğulama taklidi, denemek istersen tarif verebilirim. Bir de elektrikli sulu ızgara, kokusuz :))
    Senin tarifler ve fotoğraflar da balık sevdirecek cinsten.

    YanıtlaSil
  6. zahmetinide değmiş canım.balıklar harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Mavicim teflon tencerede kapak kapatarak yağsız yapmayı denemeni öneriyorum çok sağlıklı oluyor ve etraf temiz kalıyor :) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ben de hamsi ve alabalığı tek geçerim. Diğer böceğimsi şeylerle hiç aram yoktur. Görüntüler nefis canım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. oldu mu şimdi balık istiyorum:)))

    YanıtlaSil
  10. çok lezzetşli görünüyor lar kız:) benim favorim hamsidir canım:)

    YanıtlaSil
  11. Off be maviiii, canım balık çekti!

    YanıtlaSil
  12. balığı ben de severim, ellerine sağlık mavim, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  13. ufffff canim yaaa valla canim cekti zaten cokkkkkk severim baligi :) ilk resimdeki ve hamsileri cok severim :) bir tabakda bana uzati ver bakim ordan :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  14. görüntüler süper afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  15. balıklar nefis görünüyor da benim kalbimi çalan yanda uçuşan kalpleriniz. Ben çok yeni bir blog sahibiyim ve bu konularda da bir o kadar yeniyim. O şirinmi şirin kalplerden ben de bloğumda istiyorum bana yardımcı olursanız çooooook sevinirim.

    YanıtlaSil
  16. merhaba,
    Balığa bende eşiniz gibi bayılırım.Ama kokusu dediğiniz gibi günlerce evden çıkmıyor.yumuşatıcı kaynatmak işe yarıyorsa bende deneyeceğim.
    Bu akşam balık mı yapsam ne? :)
    Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  17. Balık çok yemesemde deniz ürünlerine bayılırım biliyosun :)

    Çok güzel görünüyorlar canım ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık canım hepsi birbirinden nefisssss :)
    Tebrikler bu arada iyiki yenmişsin bu lezzetlerden mahrum kalıcaktın yoksa olucak iş mi hiç:)))))

    YanıtlaSil
  19. Balık fobisini yenip balık yemek güzel oldu eminim..balık bu ya.:)

    YanıtlaSil
  20. biz de ailece balık delisiyiz:) ve balıkları kızım seçer:)harika görüntüler, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  21. bizim evde de çok yenir ben çok sevmem çevirme kapaklı tavalar tam bir kurtarıcı balıklar çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. Çok iyi yapmışsın canım.Bu önemli vitamini kaybetmemek lazım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. merhaba balıklar nefis görünüyor ellerinize sağlık, bende balık tavası almak istiyorum epeydir ama teflonu var sacı var ızgara gibi olanı var karar veremiyorum hangisi daha kullanışlı olur diye, sizin tercihinizi merak ettim yanıtlarsanız sevinirim boşa para harcamamış olurum hiç değilse Berrin

    YanıtlaSil
  24. yerim senin o balık tarifini,ben de pişiriyorum ama temizlemesi dert gerçekten,barbunu bende sevmem,ama eşim bayılır,afiyet olsun canım,öptüm.

    YanıtlaSil
  25. bir sürü şey yazdım,galiba internet kesildi,ellerine sağlık,öptüm.

    YanıtlaSil
  26. ayşımcım annemde hiç sevmez biz de yani bekarken babam yapardı hep hiç öğrenmedim o yüzden balık mutfaga yeni girdi ondan bu heycanım cnm :)))))))))))

    YanıtlaSil
  27. nurayım sen nerdesin ki karadenizde mi yoksa :))))))))))) saol cnm bnmm öptt

    YanıtlaSil
  28. haticem bnm bide öyle deniyim saol cnm:))))

    YanıtlaSil
  29. zeymurancım hoşgeldin cnmmm teşekkür edrim korkunun üzereni git güzelce temizle ve kızart cnm temizlemek çok önemli hiç siyah yer kalmasın içinde sonucu bildir :)))

    YanıtlaSil
  30. rengimm ızgaram yok kii .. ama olmalı degil mi olsun artık:)))))))) cnm zamanın olunca yazasan seviinirim denerim tabi saol cnm bnm:)

    YanıtlaSil
  31. sevdacım çok teşekkür ederim cnm böyle güzel yorumlar alması ne güzel
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  32. güneşim bu harika bi fikir bi dahakileri öyle denerim öpüldünnn cnm:))))

    YanıtlaSil
  33. baharım balıkkları biz yeriz böcegimsi şeyleri aslım:)))))))))))))

    YanıtlaSil
  34. alonemmmmmmmmmmmmmm iste yapmayan ne olsun:))))))))

    YanıtlaSil
  35. belindam çaktırma balıkları bi yerde ters dizmişim:)))))))))

    YanıtlaSil
  36. nalanım karar ver kebap mı balık mı:)))))))))))

    YanıtlaSil
  37. nobleesemmmmm cnm ablammmmmmmmmmm:)

    YanıtlaSil
  38. güzel gülümmm yorumda link he :))) harikasın bebegim ilk tabagı sana uzattım afiyet olsun şarabı sen seç:)))))))))

    YanıtlaSil
  39. serpil ablacımm hoşgeldin teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  40. rüyacım hoşgeldin aramıza bloguna gelip yazarım cnm sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  41. yaruzecim yarıyor desem yani kaynayınca bütün ev çok güzel kokuyor keskin bir yumuşatıcı kokosu oluyor :)) ama tabi ki tamamen gitmesi imkansız sanırım:))

    YanıtlaSil
  42. aslımmm sana zaten karides sözüm var güveç mi olsun tava da mı seversin:)))))))

    YanıtlaSil
  43. pasta köşemmm bu yazının deniz kızı oldun bu güzelliginle cnmm:)))))))
    öpttt cnm saolasın:)

    YanıtlaSil
  44. mavi tutku hoşgeldiniz teşekkür ederim bu işe en çok eşim sevindi tabi ki:)

    YanıtlaSil
  45. ecrincimm size de afiyet olsun cnm bnm :) teşkkür ederim:)

    YanıtlaSil
  46. canancım hoşgeldin cnm bende çok yemem iki tane ancak :) sevgiler cnm

    YanıtlaSil
  47. gönül çelen sizi sayfamda görmek ne güzell çok teşşkür edrim ziyaretiniz için:)

    YanıtlaSil
  48. berincim hoşgeldin cnm blogu olmayıpta yorum yazan izlecilerim olması ne güzel keyiflendim şşimdi:)
    cnmm 1 liko balıktan az almıycağımza göre 32 cm teflon balık tavası al derim 1 kiloyu tek seferde kızartırsın cnm teşşkkür edrim :)

    YanıtlaSil
  49. fimomm cnm bnm gelmiş yazdıklarınnn evt cnm barbun sırf yağ temizlerken anladım iyi sonnuç vermiycegini belkide bol yagda kızartmak gerek çok öpt cnmmm

    YanıtlaSil
  50. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  51. şu balıklara bak fobi mi kalır allasen çatalı uzatasım geldi neyse son bir yıldır da olsa doğru yolu bulmuşsun balık yenmez mi heeç:)

    YanıtlaSil
  52. uzat cnm hangisine istersen :)) yenir tabide işte ne biliyim:D:D

    YanıtlaSil
  53. Canım ben de çok sık yemesemde Abim ve babam sayesnde bir sürü balık çeşidini tatmışımdır. Barbunu ve tekiri çok severim, çupra severim ki ahtapotta yerim yani, salatası müthiş oluyor. Herkesin aksine ben de hamsi sevmem :)
    Ellerine sağlık canım senin balıklarda leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  54. sevadm salatası mı aman allahım :D alahtan onu yemezmiş:) teşekkür ederim cnm mucuklar:)

    YanıtlaSil
  55. ayyy ben bu balığı yemeyi çok severim de birde mutfak kirlenmese:(( balıktan sonra bütün tezgahı, fırını,pişirdiğim yıkadığım kapları ç.suyuyla ciflemek zorunda kalmasam:( yok yok artık sadece fırında yapıyorum balığı ama seninkileri görünce yine aklım takıldı:( ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  56. Amanın orda barbunmu gördüm ben ?
    Dün yedim ve kaldıramadıalr be sofradan..
    Nasıl lezzetli birşey yahu..
    Ellerine sağlık canım
    Ahh şu kokusu olmasa dimi ?

    YanıtlaSil
  57. şirinem hep öyle ama ne yapalım kayınvalideme gidip yemekten iydir:)))))))))))))))))) ama balık piştigi yendigi gün birde herekse duşa tabi:)))))))))) cnm fırında yapıyorsun ya kek vs şeylerin üzerine sinmez mi?

    YanıtlaSil
  58. hayatım :) hoşgeldin cnm profilden ne güz<el gülümsüyorsun öle:) birine benzetiyorum seni ama çıkaramadım:)
    cnm bilmem ki ben barbunu sevemedim acaba mısır unsuz mu yapmalı bilemiyorum:)))))))

    YanıtlaSil
  59. maviim ne güzel görünüyo off ıspanak yedim az önce balık çekti canım off

    YanıtlaSil
  60. Şimdi Mavi' cim, fırın tepsisine halka doğranmış soğan, parmak doğranmış patates ve parmak doğranmış havucu diziyorsun, üste kılçığı da alınmış hamsiyi diziyorsun ve 1 cm kadar salçalı su koyuyorsun ve 150-170 derecede pişiriyorsun, buğulama gibi olmuyor, çok nefis :)) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  61. rengim bnm üşenmeyip dönüp yazdın ya denemeyen ne olsun :) çok teşkkür ederim

    YanıtlaSil
  62. hobimmm özür dilerim cnm ya:)))))))))

    YanıtlaSil
  63. Rica ederim Mavi' cim. Afiyetler olsun. İnşallah seversiniz...

    YanıtlaSil
  64. aynıyız desene..bende 10 yıllık evlıyım balıkla hıc aram yok..benım eşimde laz:)yazık kocişime yazık.....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...