yaklaşık on yıldır evliyim daha 1 yıldır düzenli olarak sadece pazar günleri balık pişiriyorum.eşim çok seviyor ahtapot hariç bütün deniz mahsülerini yerim diyor:s evim küçük mutfakta aspiratörüm bile yok.bu sebeplerden dolayı yapmıyordum.yapsam da normal tava da ters çevirirken hep yapışıyordu sonuç hep hüsran oluyordu ..meğerse keramet balık tavasındaymış:D:D bir gün markette balık tavlarında indirim görünce aldım bi tane ve öyle rahat ettim ki ..tabiki pişirirken bütün camları açıp demlikte yumuşatıcı kaynatıyorum vede bulaşıkları kahve telvesiyle yıkıyorum:)) balıkları çok iyi temizleyip ,yıkayıp ,süzüp tuzlu mısır unuyla çok az yağda kızartıyorum.eşim bazen balıkta tutmaya gittiği için temizleyip buzluğa koyuyorum.barbun ve levrek balığını ilk kez denedim.barbunu sevmedim ama levrek favorim :D:D çuprayı da çok severim.ilk resimde ki mezgit fileto tarifi: 2 yumurtayı bir yemek kaşığı kaşar rendesi ile çırpıp tuzlayıp unladığımız mezgitleri az kızgın yağda kızartıyoruz .afiyet olsun... selam ve sevgilerimle
28 Kasım 2011 Pazartesi
balık fobimi yendim:))))))
yaklaşık on yıldır evliyim daha 1 yıldır düzenli olarak sadece pazar günleri balık pişiriyorum.eşim çok seviyor ahtapot hariç bütün deniz mahsülerini yerim diyor:s evim küçük mutfakta aspiratörüm bile yok.bu sebeplerden dolayı yapmıyordum.yapsam da normal tava da ters çevirirken hep yapışıyordu sonuç hep hüsran oluyordu ..meğerse keramet balık tavasındaymış:D:D bir gün markette balık tavlarında indirim görünce aldım bi tane ve öyle rahat ettim ki ..tabiki pişirirken bütün camları açıp demlikte yumuşatıcı kaynatıyorum vede bulaşıkları kahve telvesiyle yıkıyorum:)) balıkları çok iyi temizleyip ,yıkayıp ,süzüp tuzlu mısır unuyla çok az yağda kızartıyorum.eşim bazen balıkta tutmaya gittiği için temizleyip buzluğa koyuyorum.barbun ve levrek balığını ilk kez denedim.barbunu sevmedim ama levrek favorim :D:D çuprayı da çok severim.ilk resimde ki mezgit fileto tarifi: 2 yumurtayı bir yemek kaşığı kaşar rendesi ile çırpıp tuzlayıp unladığımız mezgitleri az kızgın yağda kızartıyoruz .afiyet olsun... selam ve sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Balık restaurantı mı açtınız kuzum?:)))) Deniz ürünleri ziyafeti mi verdiniz yoksa?:))))
YanıtlaSilBen maalesef hemen hemen hiç balık yemiyorum. Lezzetini sevmediğimden değil sadece zamanında ne zaman yemişsem en kılçıksız balık da dahi minicik, incecik bir kılçık gelir boğazıma batar:) Bende de öyle bir fobi oluştu, korkudan yiyemiyorum:)
Ellerine sağlık canım.
Öpüyorum seni ne kocamanından:)
Balık yenmezmi kız:)) burda taptaze balıklar yiyoruz hemde bayıla bayıla,sebzeler taze,çabucak pişiyo:)) sende ne güzel pişirip fotoğraflamışsın afiyet olmuştur zaten de yinede afiyet olsun:)) sevgiler canım ...
YanıtlaSilah ah simdi olsaydida yeseydk :)
YanıtlaSilben bilmem pek balik türlerini ama en güzelide önce yumurtaya bulamak sonradanda galete ununa bulamak - kizartmak .. cok nefis oluyor denemeni tavsiye ederim
sevgilerimle Hatice
ayy canım yaa bu fobını yenmen ne guzel ben de balık gorunce cok kotu oluyorum aynen senın gıbı bu fobımı yenmeye calısıyorum eşim bu hafta aldı bakalım sonuc ne olacak,ellerıne sağlık güzel olmuş balık:)
YanıtlaSilMavicim ben balığa bayılırım. Fırında da dene, özellikle hamsi buğulama taklidi, denemek istersen tarif verebilirim. Bir de elektrikli sulu ızgara, kokusuz :))
YanıtlaSilSenin tarifler ve fotoğraflar da balık sevdirecek cinsten.
zahmetinide değmiş canım.balıklar harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMavicim teflon tencerede kapak kapatarak yağsız yapmayı denemeni öneriyorum çok sağlıklı oluyor ve etraf temiz kalıyor :) sevgiler
YanıtlaSilBen de hamsi ve alabalığı tek geçerim. Diğer böceğimsi şeylerle hiç aram yoktur. Görüntüler nefis canım, ellerine sağlık:)
YanıtlaSiloldu mu şimdi balık istiyorum:)))
YanıtlaSilçok lezzetşli görünüyor lar kız:) benim favorim hamsidir canım:)
YanıtlaSilOff be maviiii, canım balık çekti!
YanıtlaSilbalığı ben de severim, ellerine sağlık mavim, afiyet olsun.
YanıtlaSilufffff canim yaaa valla canim cekti zaten cokkkkkk severim baligi :) ilk resimdeki ve hamsileri cok severim :) bir tabakda bana uzati ver bakim ordan :))
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
görüntüler süper afiyetler olsun.
YanıtlaSilbalıklar nefis görünüyor da benim kalbimi çalan yanda uçuşan kalpleriniz. Ben çok yeni bir blog sahibiyim ve bu konularda da bir o kadar yeniyim. O şirinmi şirin kalplerden ben de bloğumda istiyorum bana yardımcı olursanız çooooook sevinirim.
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilBalığa bende eşiniz gibi bayılırım.Ama kokusu dediğiniz gibi günlerce evden çıkmıyor.yumuşatıcı kaynatmak işe yarıyorsa bende deneyeceğim.
Bu akşam balık mı yapsam ne? :)
Görüşmek dileğiyle...
Balık çok yemesemde deniz ürünlerine bayılırım biliyosun :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar canım ellerine saglık.
Ellerine sağlık canım hepsi birbirinden nefisssss :)
YanıtlaSilTebrikler bu arada iyiki yenmişsin bu lezzetlerden mahrum kalıcaktın yoksa olucak iş mi hiç:)))))
Balık fobisini yenip balık yemek güzel oldu eminim..balık bu ya.:)
YanıtlaSilbiz de ailece balık delisiyiz:) ve balıkları kızım seçer:)harika görüntüler, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbizim evde de çok yenir ben çok sevmem çevirme kapaklı tavalar tam bir kurtarıcı balıklar çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok iyi yapmışsın canım.Bu önemli vitamini kaybetmemek lazım.
YanıtlaSilSevgiler:)
merhaba balıklar nefis görünüyor ellerinize sağlık, bende balık tavası almak istiyorum epeydir ama teflonu var sacı var ızgara gibi olanı var karar veremiyorum hangisi daha kullanışlı olur diye, sizin tercihinizi merak ettim yanıtlarsanız sevinirim boşa para harcamamış olurum hiç değilse Berrin
YanıtlaSilyerim senin o balık tarifini,ben de pişiriyorum ama temizlemesi dert gerçekten,barbunu bende sevmem,ama eşim bayılır,afiyet olsun canım,öptüm.
YanıtlaSilbir sürü şey yazdım,galiba internet kesildi,ellerine sağlık,öptüm.
YanıtlaSilayşımcım annemde hiç sevmez biz de yani bekarken babam yapardı hep hiç öğrenmedim o yüzden balık mutfaga yeni girdi ondan bu heycanım cnm :)))))))))))
YanıtlaSilnurayım sen nerdesin ki karadenizde mi yoksa :))))))))))) saol cnm bnmm öptt
YanıtlaSilhaticem bnm bide öyle deniyim saol cnm:))))
YanıtlaSilzeymurancım hoşgeldin cnmmm teşekkür edrim korkunun üzereni git güzelce temizle ve kızart cnm temizlemek çok önemli hiç siyah yer kalmasın içinde sonucu bildir :)))
YanıtlaSilrengimm ızgaram yok kii .. ama olmalı degil mi olsun artık:)))))))) cnm zamanın olunca yazasan seviinirim denerim tabi saol cnm bnm:)
YanıtlaSilsevdacım çok teşekkür ederim cnm böyle güzel yorumlar alması ne güzel
YanıtlaSilsevgiler:)
güneşim bu harika bi fikir bi dahakileri öyle denerim öpüldünnn cnm:))))
YanıtlaSilbaharım balıkkları biz yeriz böcegimsi şeyleri aslım:)))))))))))))
YanıtlaSilalonemmmmmmmmmmmmmm iste yapmayan ne olsun:))))))))
YanıtlaSilbelindam çaktırma balıkları bi yerde ters dizmişim:)))))))))
YanıtlaSilnalanım karar ver kebap mı balık mı:)))))))))))
YanıtlaSilnobleesemmmmm cnm ablammmmmmmmmmm:)
YanıtlaSilgüzel gülümmm yorumda link he :))) harikasın bebegim ilk tabagı sana uzattım afiyet olsun şarabı sen seç:)))))))))
YanıtlaSilserpil ablacımm hoşgeldin teşekkür ederim:))
YanıtlaSilrüyacım hoşgeldin aramıza bloguna gelip yazarım cnm sevgiler:)))
YanıtlaSilyaruzecim yarıyor desem yani kaynayınca bütün ev çok güzel kokuyor keskin bir yumuşatıcı kokosu oluyor :)) ama tabi ki tamamen gitmesi imkansız sanırım:))
YanıtlaSilaslımmm sana zaten karides sözüm var güveç mi olsun tava da mı seversin:)))))))
YanıtlaSilpasta köşemmm bu yazının deniz kızı oldun bu güzelliginle cnmm:)))))))
YanıtlaSilöpttt cnm saolasın:)
mavi tutku hoşgeldiniz teşekkür ederim bu işe en çok eşim sevindi tabi ki:)
YanıtlaSilecrincimm size de afiyet olsun cnm bnm :) teşkkür ederim:)
YanıtlaSilcanancım hoşgeldin cnm bende çok yemem iki tane ancak :) sevgiler cnm
YanıtlaSilgönül çelen sizi sayfamda görmek ne güzell çok teşşkür edrim ziyaretiniz için:)
YanıtlaSilberincim hoşgeldin cnm blogu olmayıpta yorum yazan izlecilerim olması ne güzel keyiflendim şşimdi:)
YanıtlaSilcnmm 1 liko balıktan az almıycağımza göre 32 cm teflon balık tavası al derim 1 kiloyu tek seferde kızartırsın cnm teşşkkür edrim :)
fimomm cnm bnm gelmiş yazdıklarınnn evt cnm barbun sırf yağ temizlerken anladım iyi sonnuç vermiycegini belkide bol yagda kızartmak gerek çok öpt cnmmm
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilşu balıklara bak fobi mi kalır allasen çatalı uzatasım geldi neyse son bir yıldır da olsa doğru yolu bulmuşsun balık yenmez mi heeç:)
YanıtlaSiluzat cnm hangisine istersen :)) yenir tabide işte ne biliyim:D:D
YanıtlaSilCanım ben de çok sık yemesemde Abim ve babam sayesnde bir sürü balık çeşidini tatmışımdır. Barbunu ve tekiri çok severim, çupra severim ki ahtapotta yerim yani, salatası müthiş oluyor. Herkesin aksine ben de hamsi sevmem :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım senin balıklarda leziz görünüyor :)
sevadm salatası mı aman allahım :D alahtan onu yemezmiş:) teşekkür ederim cnm mucuklar:)
YanıtlaSilayyy ben bu balığı yemeyi çok severim de birde mutfak kirlenmese:(( balıktan sonra bütün tezgahı, fırını,pişirdiğim yıkadığım kapları ç.suyuyla ciflemek zorunda kalmasam:( yok yok artık sadece fırında yapıyorum balığı ama seninkileri görünce yine aklım takıldı:( ellerine sağlık canım
YanıtlaSilAmanın orda barbunmu gördüm ben ?
YanıtlaSilDün yedim ve kaldıramadıalr be sofradan..
Nasıl lezzetli birşey yahu..
Ellerine sağlık canım
Ahh şu kokusu olmasa dimi ?
şirinem hep öyle ama ne yapalım kayınvalideme gidip yemekten iydir:)))))))))))))))))) ama balık piştigi yendigi gün birde herekse duşa tabi:)))))))))) cnm fırında yapıyorsun ya kek vs şeylerin üzerine sinmez mi?
YanıtlaSilhayatım :) hoşgeldin cnm profilden ne güz<el gülümsüyorsun öle:) birine benzetiyorum seni ama çıkaramadım:)
YanıtlaSilcnm bilmem ki ben barbunu sevemedim acaba mısır unsuz mu yapmalı bilemiyorum:)))))))
maviim ne güzel görünüyo off ıspanak yedim az önce balık çekti canım off
YanıtlaSilŞimdi Mavi' cim, fırın tepsisine halka doğranmış soğan, parmak doğranmış patates ve parmak doğranmış havucu diziyorsun, üste kılçığı da alınmış hamsiyi diziyorsun ve 1 cm kadar salçalı su koyuyorsun ve 150-170 derecede pişiriyorsun, buğulama gibi olmuyor, çok nefis :)) Afiyet olsun :)
YanıtlaSilrengim bnm üşenmeyip dönüp yazdın ya denemeyen ne olsun :) çok teşkkür ederim
YanıtlaSilhobimmm özür dilerim cnm ya:)))))))))
YanıtlaSilRica ederim Mavi' cim. Afiyetler olsun. İnşallah seversiniz...
YanıtlaSilaynıyız desene..bende 10 yıllık evlıyım balıkla hıc aram yok..benım eşimde laz:)yazık kocişime yazık.....
YanıtlaSil