14 Aralık 2011 Çarşamba

anı defteri ve pasta:)




heycanla teyze olmayı bekliyorum :) son 48 saat:) pazar akşamı bir kaçamak yaptık doğumdan önce görmek istedim tülayı yarım saatte olsa gönlü oldu en azından :) anı defteri yaptım güven bebek için duygu dolu satırlar hatıra kalsın diye kartondan leylek magnet yaptım defterin arasına koydum ikiside süpriz oldu çok sevindi:) defter telli bir defterdi olur mu olmaz mı derken arası boşluk olduğu için bence daha iyi oldu potluk olmadı yapmak isteyenler için tavsiyemdir.son resim kule pasta bir gece önce hazırlamalısınız kesince ki görüntüsü ve tadı çok güzel
 önce kekini hazırlıyoruz malzemelerimiz:4 yumurta 1.5 su bardagı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket vanilya bir paket kakao 1 su bardağı sıvı yağ bir paket kabartma tozu keki siyah fırın tepsimizi yağlayıp 150 c de pişir...iyoruz sogumaya bırakıyoruz soguduktan sonra tepsinin kenar kısmına gelicek şekilde ortası yuvarlak kenarları geniş bir kapla kalıbını çıkartıyoruz bu kekin üzerini kapatmak için.ben salata kasesi kulandım.muhallbesi için:1 litre süt yarım su bardağı nişasta yarım su bardagı un 100 gr margarin bir paket vanilya 1 su bardagı şeker ile pişirip kasemizin içine kalan kekleri uygun bir biçimde yerleştiriyoruz şekerli süt ile kek dilimlerini ıslatıp sıcak olan muhalebimizi döküyoruz.üzerine yuvarlak kekimizi kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz içine muz dilimleri damla çikolata hindistan cevizi koyabilirsiniz.ertesi gün ters çevirip 2 paket kremşntiyi bir su bardagı süt ile 5 dakka çırpıp pastamızın üzerini sıvıyoruz :) sevgilerimle:)

30 yorum:

  1. maviii ellerine sağlık.. şimdiden kutluyorum senii. inşallah bebeğiniz sağlıcakla doğar da teyzesi de onu kucağına alır:))
    Pastadan bize de ayır lütfennn...

    YanıtlaSil
  2. ha bu arada defter de güzel olmuşşş... güzel anılar yazılması dileğiyle

    YanıtlaSil
  3. anı defteri çok güzel olmuş, şimdiden gözünüz aydın :)

    YanıtlaSil
  4. Marifetli teyze seni ya ne güzel şeyler yapıyorsun öyle...Ellerine fikrine sağlık canım...Pasta görüntüsü zaten muhteşemmmmmmmm tadına bakıp kaçtım:)

    YanıtlaSil
  5. Heyecanlı bekleyiş :) Hadi bakalım hayırlısı, sağlıkla kolayca kucağınıza alırsınız inşallah prensi :) Yine döktürmüşsün bu arada ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ne hoş düşünmüşsün maviciğim anı defteri çok hoş olmuş magnet de öyle, pastan da harika. sağlıkla doğsun inşallah cici bebek, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. pastayı yeme de yanında yat yani o kadar şahane görünüyor:)))
    anı defteri ile magnete de bayıldım bende isterem:)))

    YanıtlaSil
  8. heyecanına bakılırsa ilk teyze oluşun ,hayırlısıyla ablan da bebeği de sağlıklı bir şekilde kurtulur
    pasta enfes görünüyor afiyet olsun ,benim beş tane yeğenim var yeğen başka oluyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bu anı defter fikirleri çok hoş fikir ileride güzel bir hatırası olur çok zevkli yapmışsın ,leylekte çok sevimli olmuş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. canımm çok hoş olmuşlar..leyleğe de deftere de bayıldım..kartondan olması ömrünü kısaltmaz mı bişeyle kaplasaydın nasıl olurdu ? pasta ne güzel görünüyo pek bi çekici duruyo :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. mavim canımsın ya ne güzel süsler yapmışsın, pastan nefis, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. anı defteride pastada harika olmuş canım.yeni doğacak bebişe uzun sağlıklı yıllar diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. becerikli teyze.allah bir an evvel anneyi de bebeği de sağlıklı kavuşturmak nasip etsin.deftere anıların en güzelleri yazılsın.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ya anı defteri çok güzel olmuş, çok begendim canım ya..Kartondan leylek magnet çok iyi fikir ve o nefis pasta ellerine aklına saglık canım benim..

    Şimdi sen teyzemi olucaksın? :) ah canım hayırlısı olsun. Bir an önce güzel haberlerini alalım inşallah..

    YanıtlaSil
  15. mavicim inşallah tatlı yeğenini kucağına alırsın,teyzeliğin tadına varırsın. Defter çok güzel olmuş güzel anılarla dolsun. pastada mükemmel:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. İlk teyze çok güzel.Hayırlı doğumlar.Ben teyze olamıyorum ama halayım.ÜÇ TANE YİĞENİM VAR.Harika bir duygu.Deftere bayıldım.

    YanıtlaSil
  17. hayırlısıyla ve sağlıkla dünyaya gelsin inşallah bebişiniz... kutlarım
    seni de canımın içi...
    anı defteri ve leylek magnet süper olmuş:)
    pastaya diyecek lafım yok... canım fena çekti:)))
    öptüm en kocamanından:)

    YanıtlaSil
  18. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah...Anı defteri ve magnet çok güzel olmuş.Eline emeğine sağlık.İnce bir düşünce:)Kekde süper gözüküyor.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. ellerine saglik cok güzel görünüyorr hepsii en cokta leylek hosuma gitti
    o piriltilari neyle yaptn merak ettm resim fln cekseydn yaparken keske :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. senin kardeşin olma niyetim var haberin ola:)canım mavim döktürmüşsün.tatlı arkadaşımdan böyle tatlılar çıkar zaten çok öpüyorum seni canım arkadeşim -kardeşim:)

    YanıtlaSil
  21. canım arkadaşım sen napsan güzel oluyor minik güveni kokla benim için:))

    YanıtlaSil
  22. teyze teyzeciiiiim :))) yeğenin olasım geldi kızzz. Anam ne maharetlisin yetişemiyom yani durmadan bişey yapıyon elinde iki çocuk bide. helal valla hayranım sana, hastayım sana :) seni seviyom bebem. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  23. defter cok güzel. bende istiyorum böyle bi defter ;) pastada nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  24. ayyyyyyyy pasta cok lezzetli gözüküyor :( olsada yesem :( canim cekti. + o ani defteri bende olsa, yazmaya kiyamam cooook güzel. cok yeteneklisin, kimse kolay kolay öyle defter yapamaz.

    YanıtlaSil
  25. merhaba sevgili blog arkadaşlarım konu paylaştım ancak degerli yorumlarınıza cevap yazmadım hepiniz tek tek teşekkürü hakedecek kadar güzel sözler ve dileklerde bulunmuşsunuz internet baglantımdaki sorunlardan dolayı bayadır ilgilenemedim ve bu arada teyze oldum bu yorumların hepsini anı deftreine yazıyorum:D:D:D:D ve hepinize çok çok teşekkür edriyorum:))kucak dolusu sevgiler herkese:)

    YanıtlaSil
  26. Hadi bakalım taze teyze :) Hayırlı uğurlu olsun tekrar. Allah analı babalı, teyzeli sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

    YanıtlaSil
  27. Mavii'm, ben yazana kadar teyze oldun bile, Alllah bağışlasın, analı babalı büyütsün inşallah. Güven Bebek'in kötülüklerle karşılaşmadan mutlu huzurlu bir hayatı olsun. Mutluluklar canım :)

    YanıtlaSil
  28. rengim ve sevdam çok teşekkür ederim size güzel sözleriniz için harika bii duyguymuş allah herkese nasip etsin:)

    YanıtlaSil
  29. mavişim, yarışma duyurun için çok teşekkür ederim, katılacağım canım, sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  30. kız o ne süslü anı defteri öyle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...