1 Mart 2012 Perşembe

bana bi haller oldu




iyi geceler herkese:) bir kaç gündür çok rahatsızım..şiddetli baş ağrısı,mide bulantısı,karın ağrısı ..
pazar akşamı eşimle dışarı çıktık eve dönerken başım ağırmaya başladı bianda.yaramaz oğlum bora tv ye tırmanmaya çalışırken yere düştü.bende tv üzerine düştü sandım.burnu kanamaya başladı .su içirdim hemen sustu bende kendime geleyim biraz derken uzandım bora eğilmişti bir baktım kanlar akıyor pıhtılaşmış bir şekilde.başka birşey oldu sandım. o anda aklım gitti sanki..anında başım uyuştu sanki karıncalanıyordu.ilk defa bana böyle bir baş ağrısı musallat oldu yazarken bile ağırıyor.o anda ben çok korktum.gözlerim görmedi sanki annem ve eşimde  panik oldular,bulanıkk görüyordum ve de gözlerimden ateş çıkıyordu tansiyomu ölçtük hiç olmadığı kadar normal çıktı:) çok acayipti o an yaşadıklarım beni yatırdılar ve kendimden nasıl geçmişim bilmiyorum.sabah dra gittim .dr göz migreni olmuşsun ayrıca da metobilizmanı çok güzel bozmuşsun dedi.göz migreni ilk  defa duydum ama genel de geç kadınlar da görülen körlüğe bile yol açan bir durummuş.3 gündür verdiği ilaçları içiyorum ama hiçbir faydasını görmedim diyebilirim.hani derler ya en güzel şey moraldir diye .. ben çoçuklarımı düşünüp düşünüp daha fena oldum inanın dr gitmeye korkuyorum.gamze anneyi okudukça yaşadığı şeyleri düşündükçe .offfff.allahım yardım etsin hiç aklımdan çıkmıyor desemm yeridir.
bir yakınımın kızı için bebek arabası kapı süsü yaptım .elimde fazla malzemem yoktu bu kadar oldu malüm birde baş ağrısı :(
şu poçaları yaparken kaç kez oturup dinlendim yere .. bana bi haller oldu yaşlanıyorum desem değil..daha genç sayılırım hayallerim ve umutlarım var iki tane pırlantam çok sevdiğim eşim ve dünya güzeli bir ailem var ...ama niye böyle bir ruh haline girdim bilmiyorum aklıma kötü şeyler geliyo nedense
neyse saçmalamayı bırakıp poğaça tarifine geçeyim hepinize selam ve sevgilerimle
Dereotlu NEFİSSS poĞAça
malzemeler: 1 demet dereotu
1 su bardağı mısır unu
1 adet yumurta
yarım paket tereyağı
bir çay bardağı sıvı yağ
... 2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
yarım paket yaş maya
yarım su bardağı ılık su
içi için beyaz peynir ,maydanoz
yapılışı:maya tuz şeker su ile eritilir.diğer malzemeler eklenip ince ince kıyılmış dereotu eklenip un ve mısır unu karışımı ile yoğurulur.bir saat mayalanıp şekil verildikten sonra yumurta sarısı sürülüp 170 derecede pişirilir(ben mısır ununa buladım )

33 yorum:

  1. Maviciğim çok geçmiş olsun, kendini hiç üzme, doktorun verdiği ilaçları güzelce kullan, iyi bak kendine e mi? Yaptıkların da çok güzel görünüyor, sevgilerimle canım:)

    YanıtlaSil
  2. canım öncelikle ikinizede çok ama çok geçmiş olsun,ilaçlar belki daha etkisini yeni yeni göstermeye başlar,olur öyle ruh hali zaman zaman herkese.bak biz seni çok seviyor ve yazılarını yaptıklarını merakla bekliyoruz üzme bizi:)kapı süsü daha ne olsun yani dedim çok cici olmuş çok öptüm :)

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun canım, bir başka doktora daha git ihmal etme ve tansiyon takibi yaptır holter takabilirler mesela. Göz migreni falan anlamam ben duydum dersem yalan olur ama ashabi tansiyon yapar bu belirtiyi aniden yükselir üzüntü ve sinirle ki yaşamışsın bunu sen, vurur ve çuval gibi seni yere serer gider, tansiyonu 5 dakika sonra ölçersin normal çıkar. Glokom var bir de bu senin dediklerini yapıyor mu hatırlamıyorum ama o da göz tansiyonudur. Kendini yorma, her ikisinin de ilacı var ama geçti diye ihmal etme sakın. holter olmasa da yakın bir eczane de günde 3 kere tansiyon ölçtürerekte ön takibi yapmaya başlayabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. Mavi'cim canım göz migrenini ilk defa duydum. çok geçmiş olsun. kendine dikkat, ahh bu çoçukların yaramazlığı olmasa ama böyle büyüyorlar işte düşe kalka..kapı süsleri çok güzel olmuş. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok çok geçmiş olsun.. bol bol dinlen canım..

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun. Bende migren var yıllardır çekerim bu illeti ama gözdekini ilk kez duyuyorum. Umarım çözümü vardır...

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun.Bu günler de herkes biraz depresif sanırım.Havalar da ruh halimizi etkiliyor.Bende müthiş bir gribin pençesindeyim.Küçük oğlumdan bulaştı .O iki günde atlattı ben bir haftadır sürünüyorum.Size ayrıca bravo bu kadar hastayken bile poğaça tarifi yayınlıyorsunuz.Gerçi bende yayınlamasam da yerimde oturduğum yok.
    Biz hepimizin annelik hastalığına sahibiz.Kendimizden önce çocuklarımız.....

    YanıtlaSil
  8. gecmis olsun canim .. kafana takiyorsundur olmadik seyleri böylece psycholojin bozulmustur bence. sen bi kendine gel hepsi gececektir insallah . sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. çooooook çok geçmişim olsun maviiicim, Allah acil şifalar versin aman doktora gitmekten çekinme, beyin kanaması olmadığına şükür. kalkıp bi de hasta hasta bunlarla nasıl uğraştın sen? yat, biraz canının kıymetini bil. göz migrenini ben de ilk kez duyuyorum, gözlerinle birlikte mi ağrıyor acaba? bana olur çünkü öyle çok
    tekrar Allah yardımcın olsun, şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Aşkolsun Mavi' cim,
    Ne biçim karamsar düşünceler bunlar. Duymamış okumamış olayım.
    Hastalanınca moralin bozulmuş senin. Geçer geçer... Dikkat et sen kendine de torunlarının çocuklarını da görürsün :))

    YanıtlaSil
  11. Mavikuşum çok geçmiş olsun, bu basit bir şey degil. Neden hala bu işlerle yoruyosun kendini? canım nolur dinlen, doktorun dediklerini yap :( bu kadar ayrıntılı bilmiyodum, çok üzüldüm :(

    YanıtlaSil
  12. Seni o kadar iyi anlıyorum ki mavim, 30 yıllık ömrümün 23 yılı migrenle geçti, son 5 yıldır ayda sadece 1 hafta ağrısız geçti. Her sabah ağrıyla uyanmak, artık vücudunun parçası gibi kanıksamak, bir günde 10 tane ilaca banamısın dememek,ışıktan sesten kokudan kısaca herşeyden iğrenmek, her yediğini kusmak ya da hiç yemek yiyememek, durduğun yerde kilo vermek ve hayattan hiç bir zevk alamamak berbattı. Ama en kötüsü bu çıldırtan baş ağrısının gözlerime vurmaya başlamasıydı. Davul gibi şişiyorlardı ve görmeyi bırak açamıyordum bile. İlaç fayda etmeyince iğne yaptırıyordum ama bu defa da ağrı başladığı için geç kalmış oluyordum. Çok şükür, bin şükür bir ay önce başlanan tedavi sonuç verdi ve ben 1 aydır nefes alıyorum, yaşıyorum resmen. Çok geçmiş olsun canım benim, seninki belli ki yeni başlamış, erken teşhis iyidir, mr falan çektir mutlaka, çok üzüldüm ama merak etme migren her daim insana beyninde tümör var hissi uyandırır. Ben bir gün çok ağrım varken tüm cesaretimi toplayıp duvara kafa attım ve inanır mısın hiçbişey hissetmedim, baş ağrımın şiddetinden. Çok uzun yazdım ama başağrısı konusunda uzmanım biliyosun:) Öptüm canım:)

    YanıtlaSil
  13. Başağrısına dalınca yaptıklarını unuttum, o kapı süsleri enfes olmuş, ellerine sağlık canım benim:)

    YanıtlaSil
  14. canım çok geçmiş olsun.ama ihmal etme başka bir dr.daha git.bunu biraz araştırın.eminim önemli birşey değildir ama tedbir almak faydalıdır.

    YanıtlaSil
  15. çooooooooook geçmiş olsun hastalıklar günahlarımıza keffaret olsun.üzülmeyin ne olur sabredersek eyyup as derecesine ereriz inşaallah ki siz başarırsınız sizi allaha emanet ediyorum MEFER

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun , aklına kötü şeyler getirme , olumlu düşünmeye çalış , senin de dediğin gibi kendimize moral vermeliyiz , ilaçlar işe yaramazsa başka bir doktora görünürsün , sağlıklı günler , sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Canım çok geçmiş olsun şimdi nasılsın ?

    YanıtlaSil
  18. çok geçmiş olsun canım Allah dermansız dert vermesin.
    bu haline rağmen maşallah yine döktürmüşsün, ellerine sağlık.
    dilerim sağlığın da moralin de yerine gelir.

    YanıtlaSil
  19. Çok geçmiş olsun canım. Ama hemen neden en kötü senaryoyu yazıp kendini de başrole koyup moralini bozdukça bozuyorsun! Canım benim lütfen moralini bozma, Allah (c.c.) beterinden saklasın. Seni çok seviyorum ve kendini iyi hissetmeni gönülden diliyorum.

    YanıtlaSil
  20. Oğluşuna da çok geçmiş olsun canım.
    Kapı süsü çok güzel olmuş. Ellerine sağlık güzelim.
    Hadi öptüm seni en kocamanından:)

    YanıtlaSil
  21. Çok çok çok geçmiş olsun Allah tan acil şifalar dilerim.Sanırım havalarda hastalıkların en büyük tetikçisi gerçi kar yağınca mikropları öldürür derler ama, sanırım hepsini öldürmemiş bende son 3-4 gündür griple al takke ver külah uğraşıyorum bendende sanıyorum kızımamı geçmeye çalışıyor ne, neyse hepimize acil şifalar dileyerekten poğçalar çok güzel olmuş kapı süsüne de bayıldım ellerinize emeğinize sağlık tekrar geçmiş olsun... Selamlar :)

    YanıtlaSil
  22. mavim canım benim geçmiş olsun, merak etme sen, körlükmüş:)))doktorlar önce en kötüsünü söylerler:)))kapı süsüne bayıldım, bebeğim olsa bana da yap derdim vallahi.

    YanıtlaSil
  23. canım aynı şey bendede var benimki de başlangıç galiba yaş gittikçe mi oluyo ki bu ? yaş ilerlemese olmaz sanki,nasıl üzüldüm okurken o acıyı burdan hissettim inan ki çoook geçmiş olsun Allah acil şifalar versin canım...hasta hasta yine neler yapmışsın öyle,dinlen,stresten de uzak dur..ah baharımada geçmiş olsun diyeyim burdan..

    YanıtlaSil
  24. Geçmiş olsun canım,benimde dönem dönem başım ağrır allah allah göz migreni ilk kez duydum,bende dr a gideyim.Oğlunada geçmiş olsun çocuklar hareketli oluyor ,kendini ferah tut ,bazı konuları çok düşünme,olumlu düşün emin ol herşey yoluna girecektir.Ne güzel iki yavrun var mutlu yuvan var,kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  25. canım arkadaşlarım benim hepiniz ne kadar içten ve duyarlısınızz iyki varsınız bu yorumları okumak şifa gibi geldi bana inanın iyki yanımdasınız diyorum bu bana şuan öyle güç verdi kii allah bütün hastalara şifa versin hepinize çok teşekkür ederiyorum
    hastayım diyip bir kenara çekilemiyorum ki canlarım sorumlu oldugum iki çoçogum var bir anne ne kadar hasta olabilir ki yapılcak ev işleri doyması gereken çoçuklar banyoları yemeleri içemeleri derken aşkam olunca zaten kendinden geçiyor insan şu saaate bile uyutmaya çalışıyorum inanın.
    baharcım okurken öyle üzüldüm ki yaşadıklarına cnm bu kadar şidettlisini duymamıştım.çok şükür ki şimdi iyisin çok şükür
    fiamma ablam cnm bnm bir dr gibi ne kadar dogru bilgiler vermişsin çok teşekkür ederim ablacım ilgin alakan için allah razı olsun vede aklımda olsun dediklerin
    hepinize öpücükler

    YanıtlaSil
  26. kıyamam ben mavime, geçmiş olsun canım benim. Biz baharla etiket işine dalınca her şeyi unutmuşuz, bahsetmiştin ama bu kadar detaylı bilmiyordum. dikkat et kendine

    YanıtlaSil
  27. mavicim geçmişler olsun inşallah.Allah şifa versin..Ne duymuştum bak...eğer ki kötü şeyleri düşünüp odaklanırsan sürekli,o fikirler daha da çoğalır içinden çıkılamaz hale gelir ve insanın sabrını tüketirmiş.Sen stres yapma güzel şeyler düşünmeye bak..En etkili moral kendi kendimize verdiğimiz oluyor bazen...

    YanıtlaSil
  28. Mavim dediğin gibi huzurum bitanedir, duyasrlı, naif... Onun bu yönünü ilk görüşüm değil, daha önce de sesimi duymuş gibi destek olmuştu bana, ben onu ilk ne zaman sevdim biliyo musun, rüyamda görmüştüm, canlı kanlı karşımdaydı sanki... Çok seviyorum hem onu hem de seni, saol canım benim:)

    YanıtlaSil
  29. ah bi tanem çok geçmiş olsun, moralini bozma nolur ilaçlarını aksatma zamanla faydasını gösterir eminim, seni seviyoruz kendine iyi bak olurmu:)

    YanıtlaSil
  30. Çok geçmiş olsun canım. Bozma moralini tedavini ihmal etme ve bol bol dua et. Geçer inşallah.

    YanıtlaSil
  31. Geçmiş olsun mavi,dikkat et kendine.Olumlu düşün,herşey daha çabuk yoluna girecektir.sevgiler

    YanıtlaSil
  32. Canım, çok geçmiş olsun, çok dikkat et kendine. Oğluşuna dageçmiş olsun. Stres kaynaklı olabilir, inşallah bir daha yaşamazsın canım.
    Yine ne güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  33. mavim canım meleğim çok çok geçmiş olsun şimdi gördüm çok üzüldüm.lütfen kendini düşün ve moralini yüksek tut allahın izniyle bişey olmayacak aklından sil lütfen kötü şeyleri sana ighitiyacı olanları düşün o güzelliklerle bir ömür boyu mutluluk diliyorum sana canım benim canım.Sana kötü düşünmeyi yasaklıyorum o kadar!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    bilmem anlatabildim mi?:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...