18 Nisan 2012 Çarşamba





bu aralar niye böyle oldu neden böyle oldu bilmiyorum ..bir durgunluk bir yavaşlık söz konusu bende ... geçenlerde rahatsızlanmıştım hani okuyan arkadaşlarım bilirler kan tahlilerimi yaptırdım. kansızlık demir eksikliği,kolestrol yüksekliği b 12 eksikliği maşallh ne ararsanız var:D:D neyse kimse kötü şeyler okumak zorunda değil ama işte sonuçların böyle olması benim kendime gelemememi ve bloğumu ihmal etmeme yol açtı.bir yandan kilo vermeye uğraşırken bir ay boyunca içmem gereken kan ve demir ilaçları var.diğerr içtiğim ilaçlar da çabası allah başka hastalık vermesin ama yemek yedikten sonra öyle başım ağrıyor ki açken de mutsuzum tokkende:D:D eğer 2 ay içinde normal düzeye gelmezse ilaç kullanmam gerekecek kolestrol için.
enginar yemeğini hiç böyle denediz mi? tencerede açan kocaman bir çiçek gibi )) yemesi öyle zevkli ki hiç midye
 yemedim ama midye gibi yaprakları koparıp yiyorsunuz .yani ilk başta ben kaşık sığmaz diye düşünmüştüm yemesi zor olur dedim yaprakları koparmak aklıma gelmemişti:)) düdüklüde bizra haşladım önce tabi önce yıkadım.süzülsün diye ters çevirip beklettim.sonra dolma içi hazırlayıp yaprakların içine doldurdum uygun bir tencerede pişirdim.
yaptığım lavanta keseleri ve temizlik bezinden mağnetler..gidicek yer bekliyorlar:))
hala ektiğim tohumlar büyümedi oysa ki ne güzel yoğurt kovalarını peçetelerle süslemiştim:( sizlere göstercektim işte benim baham diye:D:D meğerse ben yazıyorum ama gülmeyin bana aşurelik buğday ekmişim hani çorba yaptığımız. günlerdir boşuna bekliyorum çimlensin diye :D:D onlar yıkandığı için bitmezmiş :( tekrar yenilerini ektim dün. yeşil mercimekte ektim.çimleniyormuş bakalım göreceğiz:))))
işte böyle balkon da uğraşırken kahverengi bir sepet buldum atılmamış neden acaba:)))
boyadım camın önüne koydum kurusun diye bir fırsatını bulup pcyi açtım blog arkadaşlarımı ziyaret ediyordum.boradan hiç ses gelmiyor bu ara da allah diyorum uyudu mu bu çoçuk arıyorum salon da yok nerde bu çoçuk derken :D ev çok büyükmüş gibi anlatmazmıyım birde:))) allah beni iyi etsin emi:D:D
oda da kendini boyamaktan yorulmuş bir halde buluverdim .sağolsun boyamışken üşenmeyip halıyı pikeyi yerleri ne var ne yok boyamış:D:D ilk şoku atlatınca da  resmini çektim bende:))
sepetin içine ekmek yemediğimiz için ekmek koymadım D:D çünkü ben malzemem olmadığı için kalan duvar boyasıyla yapıyorum.teknik filan bilmem. öyle rastgele gözüme hoş görünsün yeter:))   kuşları  peçeteden hamur kabartıp yapıştırdım geçen gün nihal abla da görmüştüm:))  kurdeleden de  fiyonklar yaptım.içine yumurta süsleyip koyucam:))
hepinize selam ve sevgilerimle:))

23 yorum:

  1. mavim maşallah iyiki de yavaşsın:))))neler güzellikler yapmışsın, ellerine sağlık.Bora çok tatlı, sevimli maşallah, tabii bu durumu bir de sana sormak lazım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. .))) çoçuk işte ablacım kirlenmek güzeldir:)))))))))))

      Sil
  2. ALLAH acil şifalar versin canım.oğlunun resmini görünce şoku atlatman iyi olmuş,keza ben kolay kolay şoktan çıkamazdım herhalde:)
    enginarda değişik olmuş.bizim evde benden başka değişik tatları deneyen yok,hoş klasik tatlara da pek rağbet yok da neyse ben de senin yaptıklarını izlemekle yetineyim:)
    Bu arada kusura bakma kendimi tutamadım gülmekten..:))Allah iyiliğini versin aşurelik buğday ekmişsin ha..çok hoşsunn...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım bak kiloların sonu iyi degil yani:))
      şok oldum ama hoşuma da gitti çoçukluğunu yaşasın doya doya napalım bunlar böyle yaramz işte:))
      değişik bi tadı yok canım bildiğin dolma dene bak sevicekler
      gül ayol gülll ben bugday bugdaydır diye ekimiştim:))))))))))

      Sil
  3. Enginarı çok severim ama yapmadım hiç. Ablam yaptığında mutlaka çağrır veya gönderir :) bu tarifte çok ilginç olmuş Mavikuşum ya. Sepetini çok beğendim hamur kabartma işini baya yapıyorsun sen ellerine sağlık.

    Valla ben Bora'yı öyle görünce şaşırmadım hatta sevindim :) çocuk bu ya, yapıcak tabi :) senin bu içinden geldiği gibi yaptığın güzellikleri çok seviyorum canım benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslım gerçekten çok hoş oldu 3 tane almıştım daha iki tanesi duruyolar yapraklarıyla çürümeseler bari:))
      yok be canım maksak ugraşmak olsun kafa meşgul olsun :)))
      bora mı ahh bora ahhhhh öyle fena tatlı yaramaz ki:D:D

      Sil
  4. Hala prensinin haline gülmekle meşgulüm:)))) Ne yapsın anneciği o da hobilere el atmış işte:))))
    Mutfak becerin her geçen gün beni şaşırtmaya devam ediyor. Maşallah sana canım benim. Görsel olarak çok güzel sunumların var.
    Nazar boncuklu keselerine bayıldım. Nazarlardan korusun seni.
    Keçe kalplerin de gözümden kaçtı sanma:)))
    Sepet pek hoş olmuş canım.
    Sağlık konusunda da sana acil şifalar diliyorum. Rabbim beterinden korusun güzelim.
    Öpüyorum sen en kocamanından:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meraklı geçen gün borya git çalış demiştim iş bulmuş kendine ablası boyacılık yapıcak:)))
      yok be canım ne becerisi işte merak edip deniyorum:)
      çok teşkkür ederim ayşımcım canım amin canım basit birşey ama önlemni almak lazım bend eöptüm

      Sil
  5. heyyy şuna bak sen yaramaz seni:)))
    canım enginarı hiç haşlamadan da böyle dolmasını yapabilirsin.
    sapını kesip dip kısmından iki sıra yaprakları kopar. açık kısmı yere gelecek şekilde düz bir zemine biraz çarp(yaprakların çabuk açılmasını sağlar.göbek yaprakları çıkarıp tüylü kısmı kaşık yardımıyla temizle ve hem içini hem yaprak aralarını hafifçe doldur .pişince de en zevkli yanı midye gibi yiyerek en dipteki lezzetli etli kısma ulamak:))

    kesecikler harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacımmm hoşgeldinn :)) ben ilk defa denedim bi yerde görmüştüm yaprkları aynı senin anlatığın gibi çigden di ama açamadım yapraklarını hiç anlatıgın gibi yapmak ta aklıma gelmedi bir daha ki sefere öyle yaparım iyki yazdın ablacım teşekkür ederim :))

      Sil
  6. Mavicim önce geçmiş olsun canım ,sağlığına dikkat et sen bize lazımsın ,yemek sonrası bağşağrısı mide kaynaklıda olabilir,midemi bozduğumda yada diyette çok aç kalmışsam bendede olur ,geçmezse gastroentorolojiyede bir görün .inşallah doğru yazdım:) geçelim boraya:)))) nasılsa momo var mavicim,çamaşır makinası ve halıyıkama makinasıda var artık annelerin işleri kolay:))) Sepet güzel olmuş emeklerine sağlık sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuraycım canım hoşgeldin:))
      ik aydır mide ilaçları da içiyorum canım sindirim düzenleyici mide koruyucu dediklerin çok dogru ya ama o dediğin bölüm yazmışsın ya hani ay ne korkunç:D:D hortum salıyolar dimi ay yokkk gitmemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:)))))
      evet canım o yüzden bende tepki vermedim bir daha ne zaman çoçuk olucak ama pastel boya geçmesin eline o daha fena buna razıyım:D:D

      Sil
  7. Canim,..ins. kisa zamanda toparlarsin vede yavastan da olsa kilo verirsin fazlan varsa sayet.. Demir haplarini ihmal etme sakin..Enginar ne guzel olmus ben hic yapmadim beceremem diye cekiniyorum ama seninkini denemek lazim..yaptigin hersey cok guzel,emegine saglik.. bugday larinada guldum:)))Bora cok tatli..cocuk iste ne guzel ne gam ne tasa::))..saglicakla kalasin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin dostum var var olmaz mı dogum kilolarım hala bedenim de kaç aydır ugraşıyorum vermek için ama dediğin gibi verirsem rahat edicem saglık olarak:)
      nasıl becermemezsin ya inanmam ben buna ne güzel yemek sunumların var yaparsın yaparsın hemde daha güzeli:))
      teşekkür ederimm görüşmek üzere canım:))

      Sil
  8. Afacan öyle şeker bakmış ki, kızmaya imkan yok. :))
    Vee yaşasın peçete kardeşliği :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi ablacım oglum diye demiyorum çok tatlı bi afacan yaramaz o :)))
      evet yaşın bim ve ürettiği peçete:))) öpücükler:))

      Sil
  9. Geçmiş olsun.Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun.Enginar dolmana bayıldım.Oğlun da çok tatlı çıkmış biraz ortalığı kirletmiş ama kızmaya imkan yok.

    YanıtlaSil
  10. inlşh kekiğim yoksa herşey yasak :))
    evet canım ne yazık ki çoçuklara kızılmıyor:))

    YanıtlaSil
  11. maviim çok geçmiş olsun.aman dikkat et.B12 ve yüksek kolestrol halsizlik ve başağrısı yapar.ilaçlarla düzelirsin hiç merak etme.diyetine de ara ver.her diyet sonrası kan tablosu bozuluyor.az ye sık ye ve herşeyi ye der ablan sana, kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  12. o borayı kocaman öptüm canım:)) enginar hiç yemedim ama görüntü harika yemek istedim brden...lavanta kokusu burnuma geldi bile:))

    YanıtlaSil
  13. yahu herkeste bi rahatsızlık dikkat edin kendinize azıcık hof:( geçmiş olsun canım..iyi davran vücuduna :) o keselere bayıldııımm magnetlerede bu işi ciddiye al mavişim olur mu, Allah ım O miniği yerim ben ne sevimli olmuş boyayınca kendini:) borayı öp yerime..dikkat et kendineeee

    YanıtlaSil
  14. Canım çok geçmiş olsun, dikkat et kendine. Enginarın tadını çok merak ettim canım, yapraklarını hiç yememiştim. Görsel olarakta ilginç görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. Geçmiş olsun canım.
    O Bora'yı yerim ben maşallah ne tatlı, insan kızamaz ki o şirin bakışa :)Lavanta keselerin , sepetin ve enginar dolması süper görünüyor her şey çok güzel, ellerine sağlık canım.
    Sevgiler
    Gül

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...