23 Temmuz 2013 Salı

Hoş geldin kentsel dönüşüm:)






Cumartesi günü bir gürültü ile uyandık sahurda uyumadığım için uykum ağır oluyor ama gürültüye kalkmak zorunda kaldım:) Bizim yan bina ne zamandır yıkılacak boşaltılmıştı ama kimseye şu gün  yıkılacak evinzi  boşaltın denmedi. Eşimde asker arkadaşını ve eşini iftara davet etmiş hani derler ya dokuz ayın çarşambası bugünü buldu diye. Eşimin sınavlarının o güne denk gelmesi banyo tahliye giderlerinin tıkanması yemek yapmak zorunda olmam ve eve giren bir dozer ile halimi az çok tahmin edebiliyorsunuzdur  herhalde cnm arkadaşlarım:)))
Yapacak bir şey yoktu şansız bir günümdeydim.Hem sallanıyor hemde yemekleri yetiştirmeye çalışıyordum. Bir yandan su basan banyoyu temizliyor bir yandan da evin başka bir yerinde hasar var mı diye sürekli kontrol halindeydim. On yıllık çamaşır makinem bozulmuştu üç kez yaptırdık. Yeni bir makine hayali kurarken eşimin makinacı bir arkadaşını araması sonucu eski bir makina getirip kurdular idareten :( Bende nasılsa yenisini alır diye ses etmedim yığılan çamaşırlardan öncelikle beyazları attım ve inanamazsınız simsiyah çıktı. Sanırım sadece renkli çamaşırları yıkamak içindi üstelik 3 saate yıkadı:) O gün her şey üst üste geldi eşimde gidip  aynı gün  yeni bir makina alınca eve gidip gelen ustalar tıkanan giderler vs yeni makineye bakmadım bile sevinemiyordum. Aklım iftar sofrasındaydı ve kırılan yıkılan duvarda . Ve 2 kişi beklediğimiz misafirler 4 kişi olarak geldiler  artık hiç bir şeye şaşırmıyordum:)))) Her an her şey olabilirdi:)) 
İftar masamızı tüm aksiliklere ramen kurdum ve misafirlerim yatıya kaldılar :):)
3.5 çudan ahşap görünümlü eskitme plastik bir çerçeve aldım. İçinde mutlu bir çift vardı ama ben onu peçete dekupajı yaparak kamufule ettim:) Kapının arkasındaki şey ise ikeadan almıştım. Adı çöp kutusu diye satılıyor yanılmıyorsam ama gazete dergi vs. koyulabiliryor. Ben kapı arkasına astım akşamları eşim iş çantasını ve anahtarlarını koysun diye. Kapı açıldığında esniyor çok işime yaradı telefon şarj etmek içinde ideal ayrıca:) Üzerindeki kuşlu panoyu da bilenler vardır mutlaka tedi diye bir mağazadan aldım.  2 liraya mukavva tablolar. Yakından çok daha renkli ve güzel.Konudan konuya atladım farkındayım arkadaşlar içimi dökmüş biraz rahatlamış oldum sizleri de serinletmek için parfe tarifmle veda ediyorum:)

ÇİKOLATALI PARFE 
Malzemeler:
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
20 adet bebe bisküvisi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
80 gr pasta çikolatası
1 fincan süt
200 ml çiğ krema

Yapılışı:
Öncelikle cam bir kaseyi dolapta soğutun. İçine soğuk sütü ve bir poşet krem şantiyi ilave edin. Yaklaşık 5 dakika mikserle yüksek devirde çırpın. Daha sonra içine bisküvileri dört parçaya bölüp atın. İçine hindistan cevizini ilave edin. Karışımı buzdolabına koyun biraz çeksin. Daha sonra çikolatayı bir cezveye kırıp koyun üzerine sütü ilave edin. Karıştırın. Kaynamaya yakın ocaktan alın. Silikon küçük kek kalıplarının içerisine bir tatlı kaşığı çikolatalı süt olacak şeklide pay edin. Yaklaşık 10 dakika buzlukta bekletin. Donunca çıkartın. Krem şantiyi de dolaptan çıkartıp içerisine kremayı ilave edin biraz karıştırıp kek kalıplarının üzerini kaplıyacak şekilde üzerlerini düzleştirerek koyun. Bir tepsi içerisinde buzluğa koyup ertesi gün ise kalıpları üst üste dizip bir buzdolabı poşetinin içerisinde pipet ile havasını aldıktan sonra poşetin ağzını bağlarsanız bu şekilde tatlınızı bir hafta muhafaza edebilirsiniz.

54 yorum:

  1. Mavikuşum okurken benim başım döndü :( bütün bu olaylarla nasıl başettin canım ya. İşte bazen böyle bütün aksilikler üstüste geliyor, sen çok iyi idare etmişsin :)
    Çerçevene bayıldım hemen söyleyeyim, kapı arkasına astığında çok kullanışlı olmuş bence, iyi fikir.
    Masan için ne söyleyebilirim? harika inan ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen aslım gelir beni bulur böcekler hep benm karşıma çıkar sinekler hep ısırır:))ne talihsiz bir kadınım:)
      saolasın cnm bnm 3.50 milyoncuyu gezmeden duramıyorum:))

      Sil
  2. allah bir kolaylığını vermiş
    makinende hayırlı olsun!
    yıkım ekibini de kınıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün cüm hoşgeldin:) saol cnm inşallah hayırlı olur kısmetimde bu varmış bende kınıyorum aslında dikkat edilseydi böyle olmazdı olan oldu diyorum artık napim cnm

      Sil
  3. Canım çok zor bir gün geçirmişsin. Eviniz ne olacak şimdi? Çözüm var mı? Bu kadar şanssızlık olmaz ya. Ne yazacağımı bile bilemiyorum. Duvar yıkılır, evi su basar, yemek yap, kontroller, gelen misafir sayısı, bir de yatıya kalma......Makine hallolmuş ama umarım ev sorunu en kısa zamanda çözülür. Rabbim yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cnm çok zor oldu birde misafirler yatıya kaldı ilk defa gördüğüm insanlardı digerleri. İçimden atamadığım tuaf bir ruh hali vardı üzerimde kimseye belli etmeyeye çalıştım ama bugun yazıp rahatladım biraz cnm
      ev o duvar hafif sıvanmış halde duruyor. Yeni temizlik yapmıştım ondan bi gece önce sahurda çek yatları silmiştim bütün toz pislik eve dolunca mahfoldu. makina lamak istiyorum cnm halı yıkama ama evde koyucak yer bile yok kesin eşim karşı çıkıcak biliyorum ama içime sinmiyor canımıza bişey olmasın cnm ne yapalım geldi geçti

      Sil
  4. Mavi'ciğim zor saatler yaşamışsın ama muhteşem bir sofra kurmuşsun ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AH ablam zor ki ne zor bian çıglık atmak istedim ya sofrayı çekmek aklıma bile gelmedi de misafirler çekti :)

      Sil
  5. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, şahanesin mavicim :) Marifetli arkadaşım...Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ABLACIM sensin değil mi yanlış görmüyorum hoşgeldin :) sevindirik oldum:))

      Sil
  6. öncelikle geçmiş olsun.herşeyin mükemmel olmasını istediğimiz bir anda ardarda çıkan aksilikler yokmu:)tüm bu aksiliklere rağmen harika bir sofra hazırlamışsınız.ellerinize sağlık.hepsi nefis görünüyor:)
    makinanızı güle güle kullanın,ömrü uzun olsun:)
    hayırlı ramazanlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili tasarım aşkı aysel hıoşgeldin senin gibi marifetli bir arkadaşımı buralarda görmek ne güzel çok teşekkür ederim cnm inşlh cnm bozulmasın artık hiç bişey:))

      Sil
  7. ayy inanmıyorum ya:(ne zorlanmışın be mavim.yeni makinan hayırlı olsunda siyah olan beyazları naptın meratayım.o evi o hale nasıl getirdiler yahu pes:(
    bu arada kremayı hangi aşamada kattın ben göremedim .bi tarifte bana yaz dermişim.çok öptüm.geçmiş olsun tekrardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm nne yapayım eşime gösterdim oldu bir kere dedi. havlular bildiğin gri oldu. O adamda mahçup oldu makineyi getiren oda ne bilsin ögrenmiş oldu. Makinenin içinde kömür denen bi şeyler varmış onlar renk vermiş makinayı yapınca onlara göre suyu alıp ısıtıyorsa herşey normal.
      cnm kremayı dolapta bekleyen bisküvili şantilerin içine katıcaz katmasanda olur biraz yumuşatıp kalıba dökmesini sağlamak içindi

      Sil
  8. canım ya ne kötü bir gün geçirmişsin öyle herşey üst üste gelmiş okurken hiii dedim durdum zaten geldimi üst üste gelir böyle şeyler geçmiş olsun diyeyim ve yeni makineni güle güle kullan :) günün en iyisi bu olmş sanırım :)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nisacim hosgeldin cnm:) evet cnm besmelesiz mi yattim kime ne kotuluk ettim bilmiyorum ama aksililkler xinciri geldi beni buldu.esim makinayi gene uyguna getirdi beraber gitseydik ben bozuk makina getirdi die profosyonel makina alicaktim:))))

      Sil
  9. Başına neler gelmiş böyle çok geçmiş olsun. evin durumu şu an ne halde acaba çok merak ediyorum ( : beyazlara da çok üzüldüm artık dönüşü yok sanırım. Ellerine sağlık yine döktürmüşsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol ablacim deprem olmasindan iyidir napalim artik olduda bitti masallh:)))

      Sil
  10. geçmiş olsun canım...:(
    inşaat vs işi olunca etrafta patırtı gürültü deli ediyor insanı:(
    sofrana ve parfene bayıldım bereketli olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denizcim hosgeldin evet cnm ama delirsende fayda etmiyor inan sakin olmali insan bende nedesem bilemedim o durumda

      Sil
  11. imdaaaaat diye bağırası gelir insanın:) Maşallah sabırlıymışsın ama. Ben olsam evin bir duvarı yıkılmış, banyo tıkanmış kesin misafirleri arayıp ertelerdim başka bir güne, ayıp olur mu düşünmeden. Ben onlara misafir olacak olsam ve onlar böyle bir durumda kalsalar ertelediklerinde ben anlayışlı olurum onlar da olsunlar diye beklerdim herhalde:) Hatta burada anlattıklarının 10da biri başımızda. Yazlıkta hem çamaşır hem bulaşık makinesini çalıştırınca su geri geliyor diye bırak o stresle orada misafir ağırlamayı yapılana kadar dönmemek üzere pılımızı pırtımızı topladık kaçtık:)Zaten işini düzgün yapan insanlar olsa ne lavabolar tıkanır, ne duvarlar yıkılır, ne beyazlar kararır, ne maviler çıldırır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sumeyracimmmmm cnmmm oldurdun beni beyazlar kararir maviler cildirir he ay sen cok yasa emi:))))aynen oyle cnmmm imdattttttt diyesim geldi ama borayi evden cikaramadim ki hem agliyor hem cikmiyirdu yoksa bende basimi alip gidicektim.kacmak kadar iyi bir fikir olabilir mi:))o hic aklima gelmedi cunku onda mutfaga girdim reklam aralariyla beraber iftarda ciktim sonra sahura kadar ordaydim.bu nedir ya kucucuk yer bide off cnm offf neyse:)))

      Sil
  12. Becerikli arkadaşım bir daha hiç aksilik gelmesin başına inşallah çok şükür çok aksilik atlatmışsın birdaha da olmasın cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CNM Benimmm hoşgeldin evet cnm akslik dolu bir gündü yaşandı bitti canlara birşey olmasın çok teşekkürler cnm:)

      Sil
  13. Ah canim ya hersey ust uste..kosturmaktan yemek yapmaktan etraf temizleyip toplamaktan yorulduysanda misafirlerinizle guzel bir gece gecirdiginizden eminim..Cikolatali parfe ve masan nefis gozukuyor..ellerine saglik..yanliz sizin eve bitisik binanin yikilmasi sizin binaya zarar vermedimi??tehlikeli degilmi?? aman dikkat edin duvarlarda falan catlak olusmasin?? Keyifli guzel mutlu gunleriniz olsun ailecek sevgiler Maviim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım övgü dolu sölzerin için çok teşekkürler biliyorsun burası türkiye:))
      zatenbizim binada 30 yılık ama o yıkılan binadakiler anlaşmış hepsi kiraya çıkmış devlet sadece yıkım işlemini yaptı digerlerini kendileri karşılıycak bizim bindanın da ne kadar çürük olduğu anlaşıldı yeterince hasar da gördü bizde bir depreme bakar heralde. Ama bina temeli atılırken bir önlem alıcaklarmış toprak kayması olmasın diye eger olursa artık görüşeyebiliriz:))))))))))

      Sil
  14. ay kıyamam balıma sen her şeyin üstesinden gelirsin her şey çok güzel gönlüne sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm ayse ablam bnm cok tesekkur ederim duvar yapildi temizledim bugun evimi cok sukur iki guzel yoruma iki opucuk:))))

      Sil
  15. yaaaa,üzüldüm canım,ne desem boş,allahtan ümit etmekte başka çareniz de yok galiba ,allah yadım etsin inşallah ,bazen öyle,üst üstte gelir her şey,çıldırmak işten değil....sofran ise çok iştah açıcı ,allah kabul etsin canım ve yine geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  16. GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM. TATLINDA BİR HARİKA OLMUŞ ELİNE SAĞLIK SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  17. HARIKA OOLMUS CANIM ELLERINE EMEKLERINE SAGLIK...

    YanıtlaSil
  18. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim kızlar:)mazescim,semacım ve eminecim öpüyorum sizleri:)

    YanıtlaSil
  19. ay ne zor bir gün geçirmişsin öyle...
    anaaa tatlı nefis görünüyor bunu denemem lazım...
    işlere gelince, çok temiz ve düzgün çalışmışsın helal olsun ablam...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  20. Canim ya deme oyle Allah korusun..aman cok dikkat..baska eve cikiinn..

    YanıtlaSil
  21. butun olumsuzluklara rağmen devam elıne sağlık

    YanıtlaSil
  22. sallandti imi?
    tahmin edebiliyorum
    ama masa cok hos gozukuyor:)
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    468. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    İyi Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  24. Canım güzel bayramlar diliyorum öptüm

    YanıtlaSil
  25. harika bir sofra ellerinize sağlık :) ama parfe beni benden aldı diyebilirimm çok leziz görünüyo' :))) benim sayfama da beklerim ;)

    YanıtlaSil
  26. Hepiniz sayfama hoş geldiniz arkadaşlar tabi ki mutlaka takibe alacağım büyük bir zevkle:) ugradınız ve güzel yorumlar bıraktığınız için çok çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  27. :)okurken hem gülüp hem heyecanlandım.ben alıştım senin daldan dala postlarına.ayrı bir keyif oluyor.ancak yaşadığın gerginlik ve sıkıntılara üzüldüm.neyse sağlık olsun diyelim.yeni cicileri güle güle kullan ve tarifi için de teşekkürler canımcım.geçmiş bayramınıda kutluyorum bu arada.sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Canımmm mavimmm bende seni çook özlemişim zarif arkadaşım... Ahhh bitanem geçmiş olsun bir günde tüm olumsuzluklar ama üstesinden gelmişsin sofran nefis parfe nefis ellerine sağlık tatlım... yeni yayınlarını bekliyorum hasretle öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım banucum ne güzel sözler bunlar güzel arkadaşım benimm çok teşekkür etttim:)

      Sil
  29. Ayyy imdatt yangın var diyebilirdim ben sanırım bu durumda:)Gelmiş geçmiş olsun canım çok zorlu bir sınav vermişsin..Üstelikte bu kadar aksiliğe rağmen nefis bir sofra hazırlamışsın..Ellerine emeğine sağlık..Parfeyi ben de çok severim..Ellerine sağlık canım..Ama şu duvar meselesi takıldı kafama..Dikkat edin canım hatta ev değiştirme şansınız varsa bir an önce değiştirin..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep hanım hoşgeldiniz:) keşke cnm öyle bir imkanımız olsa duvar yapıldı şuan evde yapılıyor bizim binaya yasladılar keşke oyle kolay olsada cıksak bu evden küçük çoçuklarla zor sığıyoruz çok teşekkür ederim ziyaretiniz için:)
      benden de sevgiler:)

      Sil
  30. Ayyyy nasıl üstüste gelmiş herşey
    ben bu postunuzu okumuştum daha önce ama yorumumu göremedim
    o zamanda çok üzülmüştüm
    şimdi yine okuyup hayallah dedim :)
    uzun zamandır paylaşım yapmamışsın, umarım keyifler yerindedir

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zaman olmuş evet darkolive hoşgeldin sefalar getirdin bunu bana fark ettiridiğin ve ziyaretin için çok teşekkür ederim:)
      bana oyle bir yorum gelmedi cnm spamlarda yok allah allah üzüldüm cnm ama demek ki art niyetli biri degilsin tekara ugradın saolasın cnm:)

      Sil
  31. Canım ziyaretime gelmişsin teşekkürler. Geçen haftadan bu yana okula gidiyoruz. :( Keşke yaz tatilini başa alsalar. :) Bugün de toplantıya gittik. Çağırmazlarsa cumaya kadar evdeyiz. Misafirim gelecek yatılı onu ağırlayacağım. Ben esasında senin için uğradım ama yazdım da yazdım. :)
    Senin iş durumları vardı. Ne oldu, gelişme var mı canım? Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır cnm bnm iş hayallerim ne yazık ki suya düştü çoçuklarla imkansız hatta şuan:) tabi sizin için iyide birazda bizi düşünün inan okullar açılsa artık diyordum her gün çoz zor çoçuklarla evde olmak:::)

      Sil
  32. Sanirim hersey yolunda..?? Belki okul telasi, ev , is durumlari..sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacım uzakta olsan sen beni anlıyorsun aynen öyyle çok seviyorum seni :))

      Sil
  33. ay resmen kahkahayı patlattım okurken,ama sinir bozukluğundan hahahahahha...bu ne yaaaaa,ben olsam ogün kendimi öldürmüştüm :))))olurda bu kadar olmaz yani ilahi :)yeni makinene sevindimde şekerim o duvar gerçekmiiiii???????
    yok artık dedim.peki sonra ne yapıldı,ne kadar sakinsin yahuuu:)ayakta alkışlıyorum seni:)
    aa söylemeden geçemeyeceğim,cupcake masa örtün gözümden kaçmadı değil,ona bakmaktan neler yaptığına bakamadım resmen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. edacanım:)) farkında mısın imlecim bile cupcake:)) demek peçeteleri tepe homeden aldın he ya cnm orası beni aşıyor çok pahalı bende senin yorumunu okurken güldüm cnm:)) oldu bitti cnm şuan hatırlamıyorum bile ama makineye çamaşır atarken nasıl tanıştıgımız aklıma gelmiyor degil:))
      cnmm örtü kullanılmış ama elimde hiç kullanılmamış peçete halkaları var cupcake istersen yollarım cnm sen benden çok seviyorusn kekleri cidiyim bak sevilayosman@hotmail.com benden hatıra kalır sana

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...