25 Eylül 2013 Çarşamba

Şımarmaya Hazır mısın? :) Tatlı severleri bekliyorum:)



 Sevgili Banu'cum çok güzel bir etkinlik düzenlemiş http://banualtun.blogspot.com/2013/09/simartan-tatlar-etkinligi.html bende bu çok tatlı etkinliğe Salepli Kek ile katılıyorum :) Ve mutfağımdan çıkan diğer lezzetleri tatlı sizlerle paylaşıyorum :)
Salepli Kek :
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz katkısız salep
1 su bardağı yoğurt
25 gr kakao
3 su bardağı un
Yapılışı:
Yumurtaları şeker eriyinceye kadar çırpın.İçine azar azar sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Yoğurdu kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip en son toz salepi ekleyin. Elenmiş unu da katıp kek hamurunu ikeye bölün. Böldüğünüz harca kakaoyu da katıp iyice karıştırın. Yağlanmış büyük boy borcama ortasından başlayarak  bir kepçe kakolu bir kepçe sade kek harcını dökün. En son üzerine çöp şişle çekip uzatarak şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 35 dakika pişirin. Kek ertesi gün tam aromasını veren yumuşak kıvamlı çok güzel bir kek oluyor:)











27 yorum:

  1. MaşAllah hepsi birbirinde güzel.. bayıldım.. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim cnm hangisinden istersen alabilirsin:)

      Sil
  2. herbiri birbirinden lezzetli görünüyor. bakmak bile beni şımartmaya yetti. ellerine sağlık. Sahlepli kek tarifi çok özgün olmuş denemek isterim . sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm kışın toz salepi herkes gibi bende çok seviyorum geçen yıldan beri deniyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim hatta tarçında ktıyordum unutmuşum

      Sil
  3. Aslında bu pastalara diyecek bir söz bulamıyorum...Hepsi harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bu güzel yorum için çok ama çok teşekkür ediyorum:)

      Sil
  4. canim benim çosmussun eline saglik mmmmm hangisinden alayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangisinden istersen ablacım blog senin:))

      Sil
  5. of of of bu nasıl bir yazı, yutkunarak okunuyor-bakılıyor. Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor. Ama keşke ayrı ayrı hepsinin tarifleri olsa. Ya da var da ben mi göremedim? özellikle kuplarda olanların... Sanırım senin bloga el atma zamanın gelmiş. Şu tarif içeren yazılarını etiketlesen de etikete göre arasak bizde bu güzelliklerin tarifini:)

    YanıtlaSil
  6. Muhteşem,muhteşem ellerine sağlık maviciğim hepsi birbirinde güzel gözüküyor.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Nerelerde acaba diyordum.
    Anlaşıldı!
    Bu ne kadar çok tatlı.....
    Hepside çok güzel görünüyorlar..
    Süslemedende sunmazsın hani?
    Tuzlular nerede onlardan da yayınla...
    İçim bayıldı valla!..
    Yanlış anlama ben çok tatlıcı değilimdir.
    Yoksa etkinlik mi bekleyeceğiz?....
    Çooook öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Maviim..bunar ne amanin hangi birisinden yiyecegimi saisrdim..hepsinden istedim:) ellerine saglik..birde diyorsunki utu yaptim cok yoruldum ee ustunede bu guzel tatlar nasil yorulmayasin ama bir dilim kek bir kasik puding derken tum yorgunluklar gecer gider:)) afiyetler olsun..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Canım canım ellerine sağlık şımarık şımarık bakıyorum ekrana:)) arada yutkunarak!! katılımın şook teşekkür ederim kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Mavicim ellerine sağlık hepside çok güzel görünüyor, tatlarıda eminim güzeldir.Şımarabilirsin:)

    YanıtlaSil
  11. Mavim canım yaaa şimdi yayınlıyorum tarifleri de canımmm emeğine sağlık en çok senden geldi... salep kavanozunu öne aldım gelsin salepli tarifler... hasretle öpüm canımiçi:))

    YanıtlaSil
  12. yemek bloğuna mı düştüm ben ya bunlar ne?????????
    ilki nasılda güzel görünüyor öyle ,diğerlerine bişey diyemiyeceğim hangi ara nasıl yaptın öyle .ben diyetteyim güya yapmıcam diyorum tatlı ama şu yukardakiler beni yolumdan şaşırttı gbi ya::))
    öperim canım mavimm

    YanıtlaSil
  13. ama yapılırmı bu sevilay hanım :) gözüm kaldı hepsinde lohusa lohusa tarifleirnide isterim :)) hatta çaylar benden olsun sen bi koşu kap gel bunları :) eline sağlık hepsi harika

    YanıtlaSil
  14. hangısıne yorum yazayım ağzım sulandı ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  15. hepside çok güzel bayıldım

    YanıtlaSil
  16. Benim taptatlı arkadaşlarımmmmmmmm zamansızlıkdan tek tek cevaplayamadımm br çoğıunu ramazada yapmıştım çoğusu face sayfasında tarif olarak yazıyor nasıl şımardım anlatama yazamam hepinize çokkk çok teseşşür ederim yeni gelen arkadaşlarımda hoşgelmişler:) hepinize sevgiler ben artık bu tatlılardan yememek için tarçınlı süt içiyorum tatlı isteğim kaybolmak üzere diyebilirim:))))

    YanıtlaSil
  17. Gerekden de hepside birbirinden güzel tatlar fakat tariflerinide almak isterdim. Denemek isterdim. inşallah bloğunuzu takibe alıp sık sık uğrayacağım. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nursevin ablacim hosgeldin:) ben faceden takip ediyorum seni bir cok kisi resimlerini paylasiyor.o kadar tarifi tek sayfada toplayamazdim bir cogunu yemek sitesi icin yazip face sayfadinda paylastim kendi uydurma tatlilarim cok tesekkur ederim

      Sil
  18. bunnar nası fotolar yaaaaa.
    :)
    salepli kek ha.
    not aldım.
    heyt be hemen denenir ki bu.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah allah deep gelmis icine dogdu sanirim dun asli ile sen aklimdan gecmistin o yazdimda sana yazamadim deep sen geldin:) aman iste normal keke salep katican bu kadarcik yani:

      Sil
  19. Kızım bunlar ne insanı deli eder bunlar :)
    Ellerine sağlık Mavikuşum.

    YanıtlaSil
  20. Mutfak konusunda şahaneyiz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...