20 Temmuz 2012 Cuma

çıkarın yüzünüzde ki maskeleri yenisini yapıcaz:))





Bloglar da bugün neye bakıcağımı şaşırdım ramazan nedeniyle tatillerini bitirip dönenler olmuş burdan herkese hoşgeldiniz diyorum:) ve herkese hayırlı ramazanlar diliyorum
kil hep duyduğum birşeydi ama hiç alıpta yapmamıştım 30 lu yaşlarda olunca maske ve cilt bakımlarının zamanı geldi diye düşünüyorum zaman zaman kendi yaptığım cildime sürdüğüm şeylerde olurdu ama bundan kesin sonuç alınca yazmaya karar verdim:)) yağlı cilde sahibim kil in yeşil olanı daha uygunmuş benim cilt tipime göre ama cildime yeşil birşey sürmek, yani kına gibi :) beni rahatsız edicekti ben beyaz olanı tercih ettim 1 aydır düzenli olarak yapıyorum ve çok faydasını gördüm.(beyaz kil maskesi kuru ciltler için daha çok uygundur)
önce cildimi mümkünse içme suyu kaynatıp içine bir  kaşık lavanta bir kaşık nane ve bir kaşık papatya kattığım suyun buharına on dakika üzerime bir havlu kapatıp duruyorum.nazikçe buharı sildikten sonra yıkayıp kil maskesini  yapıyorum onu da 3 yemek kaşığı kil 3 yemek kaşığı içme suyu şeklinde .hemen karıştırmayın topaklanma olmasın .biraz bekleyip karıştırıp cildinize sürün .konuşmazsanız maske 10 dakika da kurur (beyaz kili baharatçıdan alabilirsiniz aldığınız kilin çok pütürlü olmamasına dikkat edin)
maske kuruyunca yüzünüzü duş başlığı ile su tutarak yıkayın ovalamayın! en son olarak bir nemledirici sürerek bakımı bitirin.acıbadem kremi kullanıyorum  acıbadem sütü de çok etkili bir nemlendirici.ciltteki çatlatlara bile etkisi olduğu söyleniyor.
sabah uyandığığınız da ışıl ışıl bir cilt .siyah noktalardan eser yok:) ve haftada iki kere yaparsanız cildinizin gerginleştiğini göreceksiniz.kil cildi porselen gibi yaparmış :):)
umarım sıkılmadan okudunuz:)ve yapmayan arkadaşlarım için faydalı olur umarım
bugün iftara ne yapsam diye düşünenler için tencere de çok az yağda buharda pişirdiğim patlıcanları tavuk etiyle karnıyarık şeklinde gene tencere de pişirdim.çok hafif ve lezzetli oluyor bu şekilde.
çiğköfte iftar sonrası için :) evde yapın içiniz rahat rahat yiyin :) tarif resimin üzerinde:)
buz gibi damla sakızlı sütlaçlar ve buzluğa koymak için aldığım vişnelerle veda ediyorum hepinize:))

42 yorum:

  1. maviim hayırlı ramazanlar bereketli sofralar,ellerine sağlık yemekler harika,afiyetler olsun.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacımm çok teşekkür ederim ne güzel sözler bunlar öpüyorum çok

      Sil
  2. yine döktürmüşsünn valla. canım da çiğ köfte çekti aynı zamnda karnıyarık en sevdiğim yemektir. yapılmazdı bu bana... ( : aşk olsunn. hayırlı ramazanlar. kocaman sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeboşummmm bugün tek düşüncem çiğköfte oldu ama sebebini bende bilmiyorumm
      seni seviyorum kuzum ödeştik:)))))))))))

      Sil
  3. benimzmznım geçmiş bile acil tarafından uygulamam lazım:) önce malzeme tedariki gerekli... hayırlı ramazanlar, afiyetle yiyin, sevgiler maviciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlemimmm hiç birşey için geç degil ki:))
      al ve başla öpüyoruö şekerim:)

      Sil
  4. güzellik sırları ve yemekler bir arada. müthişsin mavi, böylesini görmedim. seninle gurur duyuyorum arkadaşım. porselen gibi bir cildim olacaksa hemen yapayım şu maskeden, otuzlu yaşları geçeli çok oldu ama "zararın neresinden dönersen kardır" derler:))
    yemekler harika görünüyor canım, eline sağlık.
    afiyet şeker olsun
    öperim seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya gelip seni yemek istiyorummmm bu yorumu sıcacık kalbinden mi çıkardın naptınn
      mahçup oldum bu sözlerle nagişim:))
      canım bende çok etkili oldu cildim ışıl şılı ayın ondördü gibi parlıyorr valla:))))))))
      tv ünitesinede yorum bırakmışsın yorumunu okudum çok teşekkür ederim amma övmüşsün beni bugün havamdan durulmaz artık öpüyorum:))

      Sil
  5. Ellerine sağlık, döktürmüşsün yine. Oh mis!
    Cilt bakımı için de oldukça zaman ayırıyorsun gördüğüm kadarıyla, ben yıkama jelimle bile yıkayamıyorum her gün :( Dün ilk kez başıma birşey geldi: haftada 1 kullandığım (normalde günde 1 kullanmam gereken) johnsons' face care cildimi yaktı, tahriş etti, çıktım kıpkırmızı leke oldu. sabah da geçmiş değildi, hala da kızarık olmasa da renk olarak daha koyu. :((
    Neden oldu bilmiyorum ama hormonlarla mı ilgili acaba?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebekomm çoçuklardan fırsat kalmıyor ki ama kendime özel bir zamanım olsun diye duştan yarım saat önce başlıyorum bu vakit ayırma işi kendimi bana iyi hissetiridi
      sorununa üzüldüm canım cilt jelleri yani kozmetik ürünler genç kızken sivilce oluşmasın diye aldığım ama fayda görmeyip bıraktığım şeyler di.
      yorumuda yazdım ya cildinizi ovalalamayın diye işte bu yüzden eger içinde alkol vs bişey varsa bu sıcaklar da dokunmuş olabilir canım umarım şimdi geçmiştir canım memnun oldum gelmene öpüyorum

      Sil
  6. nee sıkılması caım beniimm..:)
    zevkle okudum bir solukta.
    emeğine sağlık..
    hayırlı ramazanlar dilerim canım..
    dua ile..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kekiğim çok kısa yazarım hep bana çok uzun yazmışım gibi geldi sıkılmamana çok sevindim gelmene de sanada hayırlı ramazanlar canım öpüyorum:)

      Sil
  7. Ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar.Postlarını zevkle okuyorum,sıkmıyorsun rahat ol içten ve samimi olması akıcı yapıyor yazdıklarını,sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mutlu oldum birincim bu sözleri duydum ya içim rahatladı çok saol canım :)

      Sil
  8. Mavi'ciğim hayırlı ramazanlar yemekler harika hepsini çok severim hele karnıyarık,afiyet olsun.Maske için bende geç kalmış olanlardanımbanada faydası olurmu bilmem.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok saol ablacım yorumunla çok mutlu oldum
      neden geç olsun ablacım hem hatırlıyorum gayet güzel bir cildin var takviye olarak yapabilirisin bence mutlaka içindeki minerallerin yüzüne ve saçına faydası olur:)

      Sil
  9. Hayırlı ramazanlar olsun,ellerinde hiç dert görmesin inş:)

    YanıtlaSil
  10. Offf patlicanlar ve sutlaclar :))) Bak simdide ben gelmek istiyorum vede yemek istiyorum hepsini:)) Saglikli iftarlar olsun..Sevgiler ..
    (Maske tarifinde cok guzelde..kil nedir burada olmazki ?? :) )))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))ayyy ne komiğizz yani komikliği başlatan ben oldum bura sı neresi:)))))))))

      Sil
  11. Şu patlıcanın da her halini severim:) Ben de bugün patlıcanları bir güzel közleyip, kaşarla karıştırıp açma böreğin içine tıkıştırdım:) Müthiş leziz oldu:)
    Hayırlı ramazanlar canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanmıyorum cevabım uçtuuuuuuuuuuuuuuuu:((

      Sil
  12. naber kız?hayırlı ramazanlar,maskeyi deneyeyim bende,zaten Malatya'dan gelmeden biraz değişiklikler yaptım,onu da yapayım tam olsun,önde bir dişim hoş durmuyordu önce onu düzelttirdim,çenemdeki o benden kurtuldum 10 yaşında çıkmıştı düşme sonucu,gerçi dişim de 4.sınıfa giderken ağzımın merdivene çarpması sonucu kırılmıştı:),seneye bir de çıtçıt alırım saçıma olur,biter,öpüldünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne olsun kızzz:)) gittiniz mi yani eskişehire yerleştin mi???
      bak merak ettim yeni halini zaten çok güzeldin daha fena güzel olmuşsundur:)
      ne çıtçıtı ne gerekk

      Sil
  13. vayyyyyyyyyy resim üzerinde tarif vayyyyyyyyyyybeee ben daha neredeyim senin blog çağ atlamış:))bende resmin üzerine bakıyorum diyorum yazı yok:))))))))))))))))))))))ahhh mavim atom karıncam bravo sana bravo:)
    kili ben duymuş ama yapmamaıştım benim göz kenarı kırışıklıklarım var ne yapayım sen bilirsin:)
    bak gelip okucam cevap yaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe kız alemsin hee öldürüdün beni burda :)))))))))))))
      cevap yaz gelip okuycam hee :))))))))))) bilirsin bazen yazmam :))))))
      canım sen çok güzel bir bloggersin cidiyim bak hep yüüznde bir yazı olur tam göremedim ama :)) göz çevreme salyangoz kremi sürüyorum böyle beyazlattı bimden almıştım kremi onlira al bi dene tatlummm
      öpüyorummm seviyorumm

      Sil
  14. bende kullanıyom ondan ama 10günde bir aklıma gelirse şimid ileri götürüp her gün sürmeli yani hııı anladım:)

    YanıtlaSil
  15. allah askerliğini ,düğününü,torunu göstersin mavim demek sünnet işi tamam çok sevindim darısı başıma ne diyeyim:)

    YanıtlaSil
  16. amanın burda ne güzel şeyler var...
    gözüm gönlüm açıldı...
    daha fazla açılmadan...
    ben gideyim :)))

    ellerine sağlık canım...
    hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  17. mmmm canımın içi ellerine sağlık harika...
    mmmmm misssssss...

    YanıtlaSil
  18. Mavii cim..burada dedigim CANADA...ben memleketten cook uzaklardayim da ondan sordum ama canim yaa sen birde demissinki 30 lu yaslarda falan filan..hehehe ben o kil i yapip yuzume sursem butun gun suratimda tutmam gerekir belkide ki porselen gibi olsun :))) birde su karniyarik isi cok kotu en cok sevdigim ama senede ancak 1 kere yaptigim yapamaya usendigim bir yemek karnimda acaip ac suan..resme bakip duruyorum :)) sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  19. CANIM BEN GELDİM...
    DÜN YAZINI OKUYAMAMIŞTIM...
    YÜZE UYGULADIĞIN BUHAR BONYOSU ÇOK GÜZEL CİLTTEKİ TOKSİNLERİ ATAR...
    BENDE YAPARIM..
    BİRDE KİLİ SÜZME BALLA YAP BALI ÇOK KOYMA AZARAZAR MACUN KIVAMINDA YAP SÜR.
    BUNU NEDEN YAPIYORUZ BALIN İÇİNDEKİ MADDELER CİLTTEKİ SARKMALARI ÖNLÜYOR.
    BU CİLT KONUSUNDA VE İÇİLECEK ŞİFALI BİTKİLER KONUSUNDA BAYA UZMANLAŞTIM BENİM CİLDİM YAŞIMA RAĞMEN ÇOK GENÇ VE DİNÇ DURUYOR KIZIMLA KIZ KARDEŞ ZAN EDİYORLAR...
    BU YAPTIĞIM MASKELER VE BAKIMLAR SAYESİNDE...
    TEBRİKLER KARDEŞİM İLERDE SENDE BENİM GİBİ GÖRÜNECEKSİN DEVAM ET......
    ŞİMDİ REÇELE GELELİM REÇELİN KIVAMI TUTMADI İSE NE YAPILIR EVİN GÜNEŞ GÖRÜYORSA KOYULAŞINCAYA KADAR GÜNEŞTE TUT KIVAMI ALACAKTIR.
    TERYAĞ KOYDUNMU? ŞEKERİ NASIL AZSA ODA KIVAM TUTMAZ TEREYAĞ KOYMADI İSEN ŞEKERİ AZSA İSTERSEN ÇOK KAYNATMADAN İLAVE ET ÇOK KAYNATIRSAN REÇELİN KARARIR..
    İNŞALLAH ÇARESİ OLMUŞTUR.
    SAYGILAR CANIM...

    YanıtlaSil
  20. CANIM SONRADAN KONAN TEREYAĞI TARİFTEN DAHA AZ KOY..
    BUDA PÜFÜ.....

    YanıtlaSil
  21. hayırlı ramazanlar mavicim...

    YanıtlaSil
  22. Olur mu hiç mavişim yaa.. Allah razı olsun.. Ben geniş ekran kullanıyorum kendimce genişliği ayarlamıştım ee.. sen demesen nereden aklıma gelsin, bende güzel görünüyordu geniş geniş.. (^_^).. daralttım şimdi bak bakalım olmuş mu.. İçeriği kadar görünümünün de önemi var tabii ki.. (^_^)

    YanıtlaSil
  23. ha haaaa kil maske demişsin ya insanın aklı fotolara kayıyor ama.
    en çok da damla sakızlı sütlaç ve vişne gözüme çarptı.
    bu sütlacın hazırı vardır di mi du yapayım.
    :)

    YanıtlaSil
  24. benimde gözüm muhteşem yemeklere takıldı kendimi toparlayıp hemen asıl ilgimi çeken konuya odaklabildim:) bir şey merak ettim. kil maskesi hakkında hiç bişey bilmiyorum. cildim yağlı demişsiniz acaba kuru ciltler için de bu maske uygunmu?

    YanıtlaSil
  25. oooo.... yeni yüzün hayırlı olsun.. mavii den uzak buza yaraşır bir tema seçmişsin.. güle güle eskit canım.. (^_^)

    YanıtlaSil
  26. Eee şimdi bu kil yağlı ciltler içinse benim gibi kuru ciltliler ne sürecek.. Pek de heveslenmiştim gençleşeceğim diye... Bu har bayosunu eskiden çok sık yapardım şimdi bıraktım artık kendimle oynamayı:) zamanım da yok..
    Ama artık tekrar başlasam iyi olacak...

    YanıtlaSil
  27. edirnedeydim orda denizin yanında mineralli mucize çamur var.neyse ben onu sürmedik yer bırakmadım sonra cuuuup denize.yok böyle bişey pamuk oldu benim baldır bacak surat.dönerkende pet şişeye doldur hiç bişey olmuyo dediler.biz kadınlar ne görsek saldırıyoz heralde.

    YanıtlaSil
  28. Canm benim bir de kuru ciltler için maske bekliyoruz senden, biz kuru ciltlilerin de hakkı değil mı ama güzel olmak?
    Yemek konusunda da bişey demiyorum sana, zaten iştahlar tavan yapmış durumda, hızlı hızlı geçtim o kısımları.
    Bir de mail ini kaybettim sanırım, bloğu nda da göremedim. Bana ulaşırsan bişey sorucam . Opuyorum porselen yanaklarından şekerim.

    YanıtlaSil
  29. of of yine nelezzetler döktürmüşsün!ellerine sağlık mavim.
    bu arada kil maskesi için küçük bir dip notta benden gelsin madem.cildi kuru olanlar birkaç damla sızma zeytinyağı damlatıp süt ile sulandırsınlar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...