17 Temmuz 2013 Çarşamba

Buz mavi'niz geldi:)











Sonunda bende merak edilen blogger oldum yaşasın:)) Efendim merhabalar saygı ve selamlar:) Bol imla hatalı bir yayın olabilir:) Çünkü karanlık:) Umarım herkes iyidir ve güzel bir Ramazan Ayı geçiriyordur :)
Sayfama yeni katılan arkadaşlarıma ve beni soran tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim:) Nerelerdeydim  ne yapıyordum bende bilmiyordum elimdeki kayda değer resimler bunlar:))
Dünya güzeli kızım okullar kapanınca anneannesiyle Erzurum'a gitti. Çooook ama çok özledim bu arada. Ailemize gününden çok önce gelen bir kızımız oldu:) Borayı konuşması ve belki bende iş bulurum umudu ile  kreşe yazdırdım derken ancak bugün kendime zaman ayırıp İkea nın yolunu tuttum:) Araçla gitmediğim alabildiklerim mumlar,çerçeveler,  çiçek buzluk, dantel supla ve biraz ıvır zıvır :) Baktıkça mutluluk veren şeyler işte:)
Bebek çok önce gelince elimde ne var ne yok döküp annesi eve gelmeden odasını süsledim. Kapı süsü lavanta keseleri şerbet baklava börek hazırladım :)) Kendi kapıma da vazo çiçekleriyle bir süs yaptım.
Bu arada çok sevdiğim duvar saatim bozulunca peçeteden tabloya dönüştürdüm. Hoş oldu gibi gibi:))
Veeeeee evde ne varsa uydurup yaptığım tadına doymadığım Kirazlı tart tarifim:) Hoşcakalın
KİRAZLI TART
Malzemeler:
Hamuru için:
125 gr tereyağı soguk
1 yumurta
1 yemek kaşığı yogurt
1 çay bardagı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardagı dövülmüş ceviz
2.5 bardak un
Kreması için
2 paket çiğ krema
1 çay bardagı süt
2 çay bardagı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Pişirdikten sonra
3 yemek kaşığı labne peyniri
Üzeri için bir paket albeni tane tane ve bir kase kiraz
Yapılışı:
Tart hamuru için önce tereyağını toz şekeri yogurdu ve yumurtayı elimizle şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Yumurtanın büyüklüğüne göre ununu kaldırabilecegi kadar koyup vanilyasını ve kabartma tozunu ve cevizi ekliyoruz. Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz küçük cam fırın kabını yağlayıp hamuru içersine eşit miktarda yayıyoruz. Ve 150 derece fırında üzerine kürdanla delikler açarak yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Kreması için labne peyniri hariç tüm malzemeleri ocaga koymadan iyice el çırpıcısı ile çırpıyoruz daha sonra ocaga alıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırıp pişiriyoruz. Sonra labne peyniri katıp mikserden geçiriyoruz. ve soguması için dolaba kaldırıyoruz. Tekrar bir karıştırıp ben krema pompasına doldurup üzerine sıktım ama tercih sizin yaya da bilir siniz. Üzeri için top çikoltaları ve kirazları dizip dolapta soğutun enfes tartınız hazır
45 dakika
8 kişilik


36 yorum:

  1. Dolu dolu gecen bir yaz zamani kosturmalar, ozlenen kizimiz..krese verilen oglumuz ve sonunda Ikea nin yolu:)) hersey saglik ve mutlulukla olsun ..bu arada kirazli tart ta guzel olmus..ellerine saglik..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacığımm ne güzel özetlemişsiin:))) inannnn bende sizi çok özledimmmm çok teşekkür ederim ilk yorumu yazana öpücük hediyemdi:))) sevgilerr

      Sil
  2. hepsi harika olmuş ellerine sağlıkhayırlısabahlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim turuncummm ben cevap yazana kadar sanırım akşam oldu hayırlı akşamlar cnm:))
      Biliyo musun yaptım bu palyoçolardan cnm:)

      Sil
  3. Hamaratlı mavim geri dönmüş. Çok sevindim. İşler yoluna girmiştir inşallah. Çocuklardan ayrılmak ne kadar zor olsa da bazen annelerin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta çocuklarımın ikisi de kardeşimlerdeydiler ve bayılıyorlar oraya. Zorla eve geldiler. Ev nasıldı? Sakin, sessiz, temiz, derli toplu. Güzeldi ama bir o kadar da yalnız. :( Ama o yalnızlığı da yaşamak dinlendirici bir mola oluyor. Bebek hayırlı olsun. Bu sıcaklar da annesine Allah kolaylık versin.
    Ben o kapı süsüne bayıldım. Saatin de çok hoş olmuş. Ah ben de bir gün elime boya alabilecek miyim? Peçetelerle dekupaj yapabilecek miyim?
    Kirazlı tartı güllaç sandım. Serin serin enfes olmuştur. Mumların da çok güzeller. Pembiş pembiş. :) Öpüyorum canım. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayende yelda cım beni en ok soranda sen oldun zaten:))))SORMA cnm ilk ayrılık bu epeyde uzun sürdü ama evde ikisi birbirlerini yiyordu tabiri caizse ikisiyle dışarı öıkmakta çok sorunlu oluyordu ne de olsa biri erkek biri kız ne biliyim türlü türlü sıkıntıları var.Dediğin gibi cnm ev ve tenhalaşıyor çok özlediğim bir ortam aslında ama alışmamışım ya tuafıma gidiyor. Cnm yaparsın dekupaj yapmak çok eglenceli tamam ilk başta buruş buruş oluyor ama peçete için peçete tutkalı ahşap için kagıt dekupe tutkalı kullanmak yeterli ama sonra insan neye ne yapıştırsam diye oluyor:)))) mesela sabah kuşlu bir peçetenin kenarını petek borusuna yapıştırdım kuşlar konmuş gibi oldu fena olmadı:)))) Çok saol cnm zaman ayırıp bu kadar yazdığın için allah kimseyi evladından ayırmasın tartı denemesen bile cnm kremasını denemeni öneriyorum sahiden güzeldi:)))

      Sil
  4. ne guzel bir isim
    buzdan hayellerrrrr
    ama paylasim sicacik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir ablasın sen biliyorsun degil mi??? Öpüyorummmmmmmm

      Sil
  5. saat çok güzel bir tablo olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adc şeker hoşgeldiniz çok teşekkür ederim bende sevdim :)

      Sil
  6. harika işler yapmışsın mavim, dönüşün muhteşem olmuş canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sarı lalemmm hoşgeldinnn noblesemm çok özlemişim teşekkür ederim ablacım

      Sil
  7. hamarat hanım...:))her yere yetişiyosun maşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAAA 36 beden arkadaşımda gelmiş hoşgelmiş:))))

      Sil
  8. canım Allah Kübraya sağlıklı mutlu başarılı uzun bir ömür versin analı babalı büyüsün inşallah..
    ne tatlı şeyler yapmışsın yaratıcı arkadaşım benim ellerine sağlık ..tartının tarifini aldım ilk başta güllaç sandım okuyunca ve takrar resme bakınca tart olduğunu anladım..:))
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil cim hoş geldin güzelim ne kadar dikkatlisin amin cnm darısı tüm isteyenlerin başına inşlh
      Biliyo musun cnm ben hiç güllaç yapamadım evet ramazan ayı ya güllaç sandınız sizde hemen:))))
      Dene cnm begenceğinden şüphem yok nie böyle idadalı laflar ediyorsam bak şimdi:)))))

      Sil
  9. mavim sen nasıl birisin ya o nasıl hazırlıksız gelen bir bebeğe yapılan hazırlık allahım baklava bile yapmış.bi doğurayım sana haber verecem :))hamarat mavim inşallah isteğin gibi bir iş bulursun.o tarifteki malzemeler beni bitirdi ya:))
    öperim canım mavimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ver canım gelmeyen yapmayan ne olsun emi:)))) Benide bitirdi evde ne var yoksa kattımdı:)))
      Canım iş umutlarım tükenmek üzere zaten ctesi kreş kapalıymış çoğu yerde ctesi öğlene kadar kim bakar ki boraya hem nasip kısmet zaten bugün çamaşır makinam bozuldu ya:S Kaç kez tamire gitti bi hale giremedi:))

      Sil
  10. Mavi'ciğim hoşgeldin bende özledim seni,elinde boş gelmemişsin.Kirazlı tart nefis gözüküyor ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablammmmmmmmm bende seni çok özledimmm ne kadar vefasız oldum ben ya onu anladım şuan hayat işte bir yerlere savurup savurup duruyor çok şükürki tüm dostlar buralarda

      Sil
  11. konyaya da ikea istiyoruuuuuuuz:))) tart için hiç birşey söylemiyorum gerek yok bence şahane olduğunu demeye görüntü ortada:))allah kavuştursun mavişim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnm saol kızımsız herşey yarım valla öyle özledim ki..
      tamam konyaya ikea açıcam söz denizde getireyim mi:)))

      Sil
  12. Nihayet aylar sonra yeni bir yazı gelmiş. Sezon finali yapmış şimdi sezona yeniden başlamış gibisin:) İkeadan aldığın çerçevelere bayıldım. Ama daha dün ordaydım ben neden görmedim öyle bir çerçeve:( Sonradan içine kumaşı kendin mi koydun?

    YanıtlaSil
  13. Sümeyrammm inan güldürdün beni:))) harbiden öyle mi oldu derdin okuyunca sanki bir yerlerdeymişim hissi uyandırıyor evet e biz nie sölzeşmedik ben dün mü gitmiştim hayır yoo dünmüydü ya neden karşılaşmadık ki karşıya mı geçtin?
    Cnm bu çerçevelerin boyu kartpostal kadar ikisi beş lira olan çok kaliteli olamayan çerçeveler varya onlar içindekide ki hani orada satılıyor ya 5 li kart 3 lira onlar sonunda göze htap eden br kart başmışlar çok sevindm. Kuşlu bile vardı almadım ama kuşlar bir acayipti:)))))
    Kumaş iyi fikir ama denebilir. Çerçeveleri duvara asınca çok simetrik olmadılar bende çift taraflı bantla alttan sabitledim. Beyaz duvara canlılık kattılar 13 liraya değişiklik işte :)))

    YanıtlaSil
  14. Salı akşamı oradaydık bizde. Belki de karşılaştık yanyana geçtik gittik kim bilir?:) Hımm anladım bu çerçeveleri ama 5li kartları hiç görmemişim. Çok tatlı görünüyorlar. Ben de gül desenli teneke kutular vardı 3boy baharat koymak için onlardan aldım, bide fener şeklinde mumluk:)Ama ben genelde Fırsat köşesini talan ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam mı tühhhh ay tanır mıydık acaba merak ettim :))
      kartlarda çerçevelerin altında cnm saol cnm Ben fırsat köşesini ilk defa gördüm ama sanırım talan edilmiş haliydi bişey bulamadım:)))
      O kutular çok güzel ya ama çok suya muya sokma emi:)) elime aldım geri bıraktım feneride onuda feneri çoçuklar az büyüsün alıcam camlarını kırarlar felan önce yerini yapayım da:)) Güle gülle kullan cnm

      Sil
  15. Hoş geldin be yaaaa,safalar getirdin ablası.Özlemiştik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacığım ben özlenilmiycek insan mıyım? değil mi ama:))) bak hemende şımardım:)Bende çok özledim ablacım uğradığın için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  16. Yanımızda iftar yapan sizmizdiniz yoksa:))) Fırsat köşesinden her gittiğimde birşey alıyorum. 40TL lik aynayı yarı fiyatına oradan aldım. Bahsettiğim fenerin tutma yeri çıktığı için fırsat köşesine inmişti yarı fiyatına yine oradan aldım. Özellikle büyük eşyalar gardolaplar fln sadece iç kısmında çizik-soyuk var diye oradalar, tavsiye ederim bi dahakine:) Bir de oraya inmişken baktın işe yarar birşey yok az otur bekle sürekli yenileri geliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) yok yok biz degildik:)
      ya fırsat köşesi iyiyimiş sahiden bekleyip incelemeli cnm güzel bilgiler verdin teşekkürler sümeyracım:)

      Sil
  17. Mavim hamarat arkadaşım hazırlıksız gelen bebeğe bunlar yapıldıysa artık bir şey söyleyemiyorum hazırlıklı olsan neler olurdu tahmin edemiyorum.Sana kocaman bir Maşallah.Ellerine,emeklerine en çok ta yüreğine sağlık arkadaşım.Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnm ablacım bnm ne güzel sözler bunlar ezildim:)) çok teşekkür ederim sizede hayırlı ramazanlar ablacım sevgiler

      Sil
  18. Ilk yorum nedeni ile verdigin hediye opucugu almaya geldim ve kactim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) YOK öyle kaçmak daha dur sarılıcaktım ablacım:)

      Sil
  19. canım benim her şey gönlünce olsun sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  20. vavvvvv herşey diğerinden güzel:)süpersin..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...