26 Eylül 2011 Pazartesi

şeker hamuru ve bebek kurabiyeleri yaptım :)












canım kuzenimin bebek mevlüdü için kurabiyeler yapmaya çalıştım ama kalıplarım küçük olduğu için biraz sıkıntı oldu napiyim pişince büyüycekler sandım ama büyümediler ciddiyim:D:D şeker hamuru yapabilirmiyim yapamazmıyım derken çok sık karşıma çıkan marshmallow şeker den yapılanını denedim ama bazı tariflerde korku filmi gibi anlatıyo du bu tarif çok zor yapması çok yapış yapış vs. tarifi ekleyen ve bulan ayşe hanıma kendi adıma çok teşekkür ederim çünkü tadı çok güzel kokusu da .ben bir paketten yaptım ve 2 tepsi kurabiye süsledim bu hamurla .uzun bir paylaşım oldu ama tam bir tarif olmasını istiyorum çünkü ben ikisi bi arada yazan tarif bulamadım, umarım yapıcak arkadaşlarımızz faydalı olurum:)) gelelim tarifimize 1 paket haribo şekeri benmari usulü erittim ama yapışakan olduğu için pes etmeyin sürekli karıştırın resimlerde ki kıvama gelince hemen içine 3 yemek kaşığı su bir çimdik tuz ve 150 grlık pudra şekeri ile sıcakken iyice karıştırın .karıştırma kabına alıp yoğurmaya başlayın sonra 250 grlık pudra şekerinide yavaş yavaş ekleyerek devam edim çok sert olmıycak hamurumuz ben bir paket yumuşak şekere  400 gr pudra şekeri kullandım .sonra streçleyip hava almıycak şekilde bir gün oda sıcaklıgında beklettim.kurabiye hamuru için 150 gr margarin 100 gr tereyağı,bir yumurta bir yarım fincan süt ve bir orta boy bardak şeker ile yaklaşık 5 su bardağı un ile hamur yaptım ve streçleyip buzdolabında 2 saat dinlendirdim.hamuru nişasta ile açıp kalıpla kestikten sonra 150 c 15 dakka pişirdim tabi yağlı kağıt serdim:)) bide yagladım kagıdı nolur nolmaz:D:D sonra şeker hamurunu açıp nişasta ile kurabiyeleri ters çevirip su ile ıslattım hamurları birbirlerine yapıştırdım .çok sade olmasınlar diye glazür yapıp süsledim ama poşete koyunca süsleri bozuldu :(( çok üzüldüm o kadar kurusun diye beklettim ama ilk deneme olur o kadar diyerek teselli ettim kendimi:D:D yılmayarak hemen neye koyucam diye düşünüp pet şişeden sepet yaptım ve lolipoplarıda süsleyip kurabiyeleri dizip tül ile kapattım .. ve bugün mevlütte bebek şekerlerimizle birlikte dağıttık herkes tadını çok beğendi bende çok mutlu oldum hepinize sevgiler arkadaşlar aklıma gelmeyen yazmatı unuttugum bir yer olursa cvplarım:))

51 yorum:

  1. Yapmışsın ve olmuş, bravo mavim.

    YanıtlaSil
  2. bu marshmallowdan bende bi deneyim ya.. normali daha bir zor çünkü.. pembe pembe pek bi şeker olmuş.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Dün ben de bu şekerden yedim, aferin sana mavişim ne güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  4. ooooooo mavim sen aşmışsın vallahi, ne çok emek vermişsin, süslemesi de ayrı bir özen ve zevkle yapmışsın, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ben cahiliyim bu konuların, nasıl akıl ettinde yaptın ya :) bende denicem valla, çok hoşuma gitti..

    Hele o sepete bayıldım canım. Ellerine aklına saglık..

    YanıtlaSil
  6. becerikli, zevkli ve yaratıcısın canım arkadaşım benim...
    sepet harika olmuş... mutfak konusunda da maşallahın var hani:) sana gelmek şart oldu:)))
    öptüm en kocamanından:)

    YanıtlaSil
  7. gerçekten çok uğraşmışsın maviciğim ama değmiş çok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir. afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  8. nalan ablam senin gibi bir gurmeden :d bu sözleri duydumya artık kim tutar beni gelsin renk renk hamurlar:D:D

    YanıtlaSil
  9. sevgicim normal olan hamurun içinde toz jelatin gliserin vs vs bulunması zor malzemeler var bu pratit dimi cnm bimde varmış bu şekerden erime esnasında sadece beyaz şekerleri kullnıp istedigin gıda boyasıyla renklendirebilrisin cnm kolay gelsin öpt cnm

    YanıtlaSil
  10. denizcim begenmene çok sevindim cnm teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  11. baharım ne demişler çoçuk yada büyük ol hariboyla mutlu ol ayy gülmekten yazamıyorum:D:D:D seni seviyorum öpt cnm:D

    YanıtlaSil
  12. noblesem kuzenimle kardeş gibiyiz çoçuklarla zor oldu ama onun mutluguna degdi inan ki güzel sözlerin beni çok mutlu etti melek figürlü yapıp sana da kargoyla yollsam mı ne yapsam:D:D öpt ablam

    YanıtlaSil
  13. aslım hiç olur mu öyle şey bende netten gözrdüm yeterki iste cnm o güzel yegeninle yaparsınız beraber meloşta çok yardım etti :D:D saol cnm arkadaşım bnm:)

    YanıtlaSil
  14. bana gelmek şart oldu he yupyyy :D:D:D cnm bnm ne güzel sözler bunlar böyle çok mutlu oldum deniz gözlü arkadaşşım canımsın saolaın:))

    YanıtlaSil
  15. el işim gelmiş hoşgelmiş:D:D çok saol becerikli arkadaşım ugraştırdı ama lezzeti ne degdi teşekkürler cnm öpt:))

    YanıtlaSil
  16. marsmellow u eritip şeker hamuru yapmak mı vay be ilk defa duyuyorum süper bir fikirmiş kurabiyelerde süper gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Ellerine saglik. ben seker hamuru yapmaya calistim yaptim ama tam istedigim gibi olmamisti.

    YanıtlaSil
  18. selam mavişim, şaşkınlık içindeyim senin bloğun varmıydı, bu kadar şeyi ne ara yaptın, bebişler birden büyüdüde rahatamı erdin:)) bir iki ay uzak kaldım neler olmuş canııım:))

    bu arada ayıcıklılara bayıldım, tadı da iyidir eminim, daha dün kardeşim puding tozundan yapılan kurabiye yemiş anlatıyordu çok güzel diye buda onun gibi olmuştur herhalde...eline sağlık...

    bir iki gün önce ndb bloğunu gördüm aa bizim kızlar toplanmış dedim fakat msj bırakamadım, yorumlarına cevap bile yazamadım yayınlayıp bıraktım, fakat geri gelecektim inan..:)) nooolur inan:)) maviiiiii:))))

    10 marifete de bakamadım çoğu gidince tadı kalmadı zaten:(

    neyse artık geldim byyy:)) hımm o toplantı odası ne kısss:))

    YanıtlaSil
  19. :)))))marshmallow ha kırkyıl düşünsem aklıma gelmezdi ellerine sağlık ayrıca sepetede bayıldım:)

    YanıtlaSil
  20. Çok tuttum MAvişim bu tarifi, malum Busemiz var 40 günlük olunca isim duası yapılır bizde onun için yapayım kalp kalp yanlız okuduklarımdan anlamadığım bir şey var paketleyince dağılan ne, acil cevaplarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  21. kız nasıl uğraştın onlarla öyle,valla ben uğraşamam onlarla,ellerine sağlık,eminim tatları çok güzeldir,bizim kız da ,oğlanlar da vermiyorlar bana,anne zaten kırk yılda bir alıyorsun vermeyiz diyorlar,olsun ne yapalım.

    YanıtlaSil
  22. Akıllı ve yetenekli kadının hali başka valla :) Süpersin canım ya, ben de denemek istedim bunları :)

    YanıtlaSil
  23. bahar masalım hoşgeldiniz sizin sıkı takipcinizim :)) benim sayfamda görünce çok mutlu oldum inanın teşekkür ederim sevgiler:))

    YanıtlaSil
  24. neslihancım bende ilk başta olmadı sandım ama pudra şekerinine doymak bilmiyor bu hamur :D:D sanırım az geldi sen yaptıgında gene denersin cnm öpt sevgiler

    YanıtlaSil
  25. minişim amma dolmuşsun şekerim :D:D destan yazmış mübarek oku allah oku :D:d seviyorum seni ondan takılıyorum cnm :D:D minim 2 oldu blog açalı kızlarla orda link paylaşıyoruz toplantı odasıda 8 kişilik bir blog düzeltmeleri filan yapıyoruz vs:D:D yoksa dekikodu filan degil inan nolur inan:))))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  26. belindam sepet hoş dimi kendime de yapayım sabun filan koyarım:D:D öpt canımcım:D

    YanıtlaSil
  27. fiamma ablacım bilmiyortdum kaçırmışım bebiş mi geldi ayy gözünüz aydın olsun ismide çok güzel mlşh:)
    ablam ben şekerleri ayırmadım ya yani içinden 5 tanesi pembe şeker di toz pembe oldu soluk durdu biraz süsleme yapayım dedim hani o kremşentiye benzeyen yer varya 1 yumurta akını pudra şekeriyle iyice çırpıp 1 yemek kaşıgı limon sıktım tat olarak çok yakıştı ama sıcaktan eridi sende poşetlemek istersen onu yapma derim :D:D kolay gelsin ablam

    YanıtlaSil
  28. fimom anlaşıldı çoçuklara şekerleme yasak ellem madem bırak yesinler aynı şey sayılır :D:D cnm arkadaşım yakın olsakta yapsak yesek valla

    YanıtlaSil
  29. sevdamm cnm sevdam sen gezmekten fırsat bulunca denersin ancak :)))))))))))))) terlik gelmeden kaçayım ben:D:D:D
    not: öpüldün:))

    YanıtlaSil
  30. Bloğuma hoşgeldin ve ben de hemen sana geldim:)Şöyle bir inceledm de gerçekten Maşallah çok cici şeyler yapmışsın.Ben normaldeşeker hamuru kullanıyorum ama bunu duymuştum cesaret edemedim.Ayrıntılı anlatman çok güzel olmuş en kısa zamanda deneyeceğim.En azından şeker hamuru kadar ağır tadı olmayacak bu benim için önemliydi:)Ellerine sağlık nefis görünüyor ayrıca pet şişeden yaptığında taktir görecek cinsten.Biz türk hatunları becerikliyiz yav:)

    YanıtlaSil
  31. kokoşum :D hoşgeldin cnm bende gece senin blogunda baya bir gezdim cnm içerigi hoşuma gitti seni sayfamda görmek ve yorumu okumak çok güzel bir duygu saol cnm güzel sözlerin için :))
    cnm bunun tadı çok güzel inan bana ve dene çok memnun kalıcaksın vede cesaret edilemiycek kadar zor degil :) tekrar görüşmek üzere .))

    YanıtlaSil
  32. Sağol canım ben üstünü örtmeden tabakta sunacağım sadece kalpler yapacağım pembiş pembiş ama o renk konusu iyi oldu aydınlandı ki beyazları kullanmayayım:) teşeşkkürler...

    YanıtlaSil
  33. ooo masallah yaa ılk fırsatta su bebek kurabıyelerınden bende denıycem bırkac yorumda okudugum gıbı benımde gorur gormez ılk aklıma gelen sekerlerın sade pembelerını kullansam daha ıyı olucak oldu ama ıcınden cıkabılırmıyım bılmem ellerıne saglık ablacım:)nurcan

    YanıtlaSil
  34. fiamma ablacım keşke bende öyle yapsaydım götürüp orda borcamda ikram etseydim neyse olan oldu :D:D umarım seninkiler de güzel olur şüphem yok zaten :D
    yanlız yanlış anlama olmasın hani üzerini beyaz süsledim ya 'S' harfi yazıyo kalplerde dagılan şey o hamur degil ..
    beyaz harıboları kullanmazsan eger az olur.ama iki paket alıp pembe lerin hepsini kulanarak daha koyu pembe yapabilrisn ben canım ablacım çok öpüyorum seni:)))

    YanıtlaSil
  35. nurcancım hoşgeldin cnm paketen sadece 5 tanesi pembeydi saolsun eşim bir peket almış :D:D ikinciye sadece beyaz yapıcam kızkardeşim için :D:D cnm acaba mevlütte ki nurcanmısın?

    YanıtlaSil
  36. ayyyy mavişim bunlar şahane, bu tarifi uzun zamandır denemek istiyordum denemiş teyid etmiş oldun en kısa zamanda bende icraate geçmeliyim :)) çok marifetlisin vesselam..

    YanıtlaSil
  37. ama mavicim ben sana yetişemiyorum dur bi dakka MAŞALLAH deyip devam edeyim valla helal olsun sana iki bıdık ve bu kadar hamarat ol yada gel sen benim bacım ol:))anlatımın için çok teşekkürler:))öpücükler

    YanıtlaSil
  38. kızlar bu yorumlar beni havaya soktu verin adresleri birere tepside size yapayım:D:D bugün bi arkadaşım için yaptım açtım pcyi ekledigim tarife baktım güldüm kendime :D:D ama bu seferki tam süper oldu:D:D öpüldünüz canlar övgülere teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  39. cok güzel olmus ellerine saglik..
    cok tatli görünüyorlar hele pempeli fln yani yemede yaninda yat (:
    saygilarimla Hatice
    http://petrolmavilim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  40. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  41. haticem bende nerde bu kız diyordum:)) çok şükür gördüm yorumunu ama sanırım blog ayarlarınla oynadın açılmıyor cnm haberin olsun

    YanıtlaSil
  42. cnm bnm emeğine yüreğine sağlık bu süprizin çok mutlu etti benı güzel bi anı oldu bnm için kızım ve ben seni çokk seviyoruzz :)

    YanıtlaSil
  43. canlarımm bnm bende sizi çok seviyorum kurban olurum sizi verene :)) öpt kuzim:)

    YanıtlaSil
  44. Seni kutlarım! Hem cesaretin hem de başarın için. Bana da denemek için cesaret verdi bu postun. Kolay kolay yapamam sanıyordum ama o kadar güzel anlatmışsın ki deneyimlerini paylaştığın için de ayrıca teşekkür ederim ! Sevgiler...

    YanıtlaSil
  45. ben teşekkür ederim okuyup yorum bıraktığınız için bu kadar geç cevap verdiğim içinde ayrıca özür dilerim sevgili colette:) ama geçen bu şkerlerden hiç bir yerde bulamadım mecburen şeker hamuru aldım

    YanıtlaSil
  46. çok merak ettim nasıl olduğunu inşallah yakın zamanda ben de deneyeceğim..
    ayrıntılı paylaşımınız için çoook teşekkür ederim takipçinizim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben seni takipte degilmiyim degilsem hemen geliyorum canım sanırım facede bayılmıştım bebeklerine tamam canım hatırladım anlayamadığın bir yer olursa mutlaka sor canım seve seve yardım ederim görüşmek üzere

      Sil
  47. Çok teşekkür ederim en kısa zamanda geri dönüş yapacağım bu yazınıza, facebook hesabımı dondurdum zorunlu olarak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emek hirsizlari yuzunden mi cok uzuldum:( ama sart degil ilgiliu kisiler mutlaka size ulasir

      Sil
  48. bişey sorcam erittikten sonra onu nasıl alıcaz sıcak sıcak elimiz yanmazmı pudra şekerine nasıl dökcez :D biraz bilgilendirirmisn teşekkürler elerine sağlıkgüzel olmuş :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...