14 Ekim 2011 Cuma

kış hazırlıkları:)







uzun zamandır konu ekleyemedim yapalı epey oldu ama nasip bugüneymiş diyelim:) yapmayan kaldı mı acı sos:D bende yaptım  üşenmedim domates kabuklarından da salça yaptım :D:D o salçayla da çemen :D kış türlüsüne eklemek için patlıcan biber kavurdum.ve bazen hele de lazım olunca bulamadığım için maydanoz koydum :)) mürdüm eriğinden reçel yaptım ama rengi kırmızı oldu neden ki ben mor olmasını istemiştim:Dama reçel degil de marmelat gibi oldu ilk defa tattım ve çok sevdim mayhoş mayhoş :)) acı sos için 5 kilo domates 1 kilo arnavut biberi kullandım 3 şişe oldu,erik bi kilo ,bir kilo şeker ve dr oetker reçel yap ile de 2 şişe marmelat oldu .çemen için ise 4 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı biber olursa tadı daha güzel olur. hele bide salçayı siz yapmışsanız daha daha güzel olur:D:D tamam çok şımardım:D tarife geçeyim: salça,1çaybardağı çeviz dövülmüş,2dilim bayat ekmek,1çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı nane,pulbiber karabiber,2 diş sarmısak,maydanoz yarım çaybardağı sıvı yağ umarım unutuğum birşey yoktur ..hepinize sevgiler arkadaşlar

36 yorum:

  1. Hepsini yolla bana marifetli mavim benim.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel türkiyede olsam kesinlikle bende yapardim kis hazirliklari heralde. Ama yurt disinda yasadigim icin bunlara pek gerek olmuyor. Ellerine saglik canim. Afiyetle saglikli günlerde tüketin :)

    YanıtlaSil
  3. ne kadar hamarat bir arkadaşım var benim böyle:) valla bravo...
    maydonoza gelince hem maydonoz özellikle de dereotu ne zaman lazım olsa ben de bulamam:)
    mürdüm eriğinden reçele bayılırım... reçel annemin işidir hep o yapar bana:) çilek, mürdüm eriği, vişne:)
    bu kadar da değil tabii zeytinyağlılar da onun işi:) özellikle de domates yemeği:)
    arnavut biberine gelince bizim oraların biberii...
    türlü dedin canım çekti, patıcan gördüm çok severim, acı sos, çemen akşama sendeyim:))))
    öptüm en kocamanından:)
    ne çok gülücük koydum yahu:))))

    YanıtlaSil
  4. mavi maydonoz nasıl oluyor yani kullanışlı mı?ilk mi yaptın denedinmi
    acele cevap:))

    bende domates yaptım hemide boll acılı bayılırım acı bibere hatta yemeğin tadını bibersiz almıyorum desem yeri:))
    kabuktan salcayı nasıl yaptın ben attım kabukları:((((
    ellerine sağlık ve sorduklarıma cevap lütfen:))

    YanıtlaSil
  5. nalan ablacım sen iste yeterkii :D sen bana turşu ver bende sana bunları haha:D:D

    YanıtlaSil
  6. neslihancım gözlerim seni arıyor biliyormusun iyki geldin teşekürler cnm:))

    YanıtlaSil
  7. okuyancım domates yemegi nasıl oluyor ? güzel anecigine selamlar cnm :D tarif ederse çok sevinirim:D
    sana gülmek o kadar yakışıyor ki cnm az önce baktım resimelrine hem senden çekiniyorum hemde çok seviyorum seni:D

    YanıtlaSil
  8. sezom hoşgeldin canımın içi :D seviyorum kız ben seni bnm içten arkadaşım.. cnm kabukları tavada kavurdum kaynayana kadar ..sonra süzgeçten geçirdim .iyice ezdim.daha sonra tekrar kaynattım .salça oldu:D anemden görmüştüm bende cnm . miktar çok olursa tuz katmak gerek sanırım
    maydanozu her yıl yaparım cnm mis kokan maydanozlardan alıp yıka ve süz cnm iyice kurusun .sonra poşetle dondur .on dakka sonra ne biliyim dogrumu bilmiyorum ama şöyle bi poşeti salla heosi tek tek donsun ben öle yapıyorum :D çok öptt cnmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  9. çekinmek mi? nedenmiş? aşkolsun sana...
    domates yemeğini anneme ayrıntılı olarak sorar, selamlarını da iletirim canım:) ama yediğim kadarıyla yeşil domatesten yapılıyor... içinde pataes, sarımsak oluyor... mayhoş, hafiften acı oluyor:)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım allah ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah en çokta reçeli merak ettim:))

    YanıtlaSil
  11. Ben hepsini çok sevdim neden yapamıyorumki? yapmak istiyorum..

    Mavi ellerine saglık canım :)

    YanıtlaSil
  12. BEN KALDIM BEEEN:))

    evet itiraf edeyim acı sos ve turşu yapmadım henüz 1 hafta sonraya domates kalırsa yaparım:)

    afiyetle yeyin inşallah, ellerine sağlık marifetli çalışkan arkadaşım benim:))

    YanıtlaSil
  13. Böyle hazırlıklar iyi oluyor. reçel yapı bende denemek istiyorum. ellerine sağlık. afiyetle yiyin canım.

    YanıtlaSil
  14. ohh hepside çok lezzetli görünüyorlar.ellerine sağlık.afiyetle yiyin inşallah..
    bu arada bende maydonoz ve dereotunu yıllardır kullanıyorum bu şekilde ve çok pratik.özellikle börek vb lazım olduğunda hemen elinin altında doğranmış çok rahatlık veriyor.

    YanıtlaSil
  15. Yine nefis tarifler gelmiş şekercim. Çemen tarifini not ettim, ellerine sağlık, afiyetler olsun becerikli Mavi :))

    YanıtlaSil
  16. okuyanccım cnm ne kadar degişik bir tarif sanırım yöresel bir yemek yeşil domatestenn yapıldıgına göre annecigin o güzel elerine saglık cnm slmlar:))

    YanıtlaSil
  17. belindam reçeli mutlaka dene seviceksin eminim:D öpt

    YanıtlaSil
  18. aslıcım yaparsın cnm yeter ki iste:D teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. minimm nasıl yapmazsın ya bütün bloglar yaptı:D bende mavi neden yapmadı demesinelr die yaptım:d şimdi yagmur yagdıya daha domateslerin tadı olmaz bize gel yeriz beraber :D:D öpt cnm

    YanıtlaSil
  20. hülya ablacımmm çok teşekkür ederim ziyaretin için:)) reçel yap ile reçel yapmak çok zevkli çilek reçeli çok güzel oluyor o tarifle ..bunu fazla beceremedim ama :D:D bide şeftali denemek istiyorum.. kolay gelsin ablacım

    YanıtlaSil
  21. alanaycımmm hoşgeldin cnm :)) teşekkür ederimm kavanozun birini yedik bile:D kışlık die yaparız hemen biter degil mi:D:D cnm dereotunu söylediigin için teşekkürler onuda deniycem çok saol:))

    YanıtlaSil
  22. rengimmm cnm bnm hoşgeldinn sende öylesin cnm bnm ya :)) çok öpüyorum dene cnm cam kavonozda buzdolabında 1 hafta bozulmadan duruyor :)) öpt cnm

    YanıtlaSil
  23. vaaaaaaaav neler yapmışsın böyle.domatesin kabuğundan salça çok ilginç.herşeyin doğalı makbul.heleki bu zamanda.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. Allah sağlıkla mutlulukla tüketmeyi nasip etsin canım,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  25. sanırım evde yapan olunca ilgi alanıma girmiyor kış hazırlıkları:))) ama nefis görünüyorlar mavişim ellerine sağlık...ayrıca maydanozu da ilk defa sende duydum anneme söyleyim bari:))))

    YanıtlaSil
  26. maydonoz hariç hepsinden bende de var :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. balımm hoşgeldin cnm bende annemden görmüştüm çyle yapıldığını teşeküürler cnm:)

    YanıtlaSil
  28. filizcim teşekkürler cnm bebiş hala gelmedi sanırım hayırlı haberlerini bekliyoruz sevgiler:)

    YanıtlaSil
  29. alonemm evlenince ilgini çeker merak etme:D:D anenicine bendende slm sle:D öpt cnm:))

    YanıtlaSil
  30. leylacım hoşgeldin cnmm sizde afiyetle yiyin inlşş teşşkür ederim bizde de sevgiler:)

    YanıtlaSil
  31. Canım ellerine sağlık, hepsi pek nefis gözüküyor, karnım acıktı bak :)
    Birgün acı sos yemeye mi gelsek :)

    YanıtlaSil
  32. mavicim valla karşılıklı duygular:)bende seni seviyorum napcaz şimdi:)
    ben maydonuzu kullandığım için henüz koyamadım ama alıp yapıcam dediğini çünkü ne zamn lazım olsa meydanda yok:)dediğin gibi.
    salcayı ise üzüldüm o kadar kabuk boşa gitti ama allah nasip ederse gelecek sene ben de yaparım:)
    çok öptüm

    YanıtlaSil
  33. annemde biton kış hazırlığı içerisindeydi şükür bitti artık, allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inş..

    YanıtlaSil
  34. sen yaparsında ben yapamam mıııııııı :)))) bende yaptım acı sos, turşu murşu bişeycikler işte eklicem bende üşenmezsem :D ellerine sağlık canım yakın olsaydım da kahvaltıya gelseydim :D

    YanıtlaSil
  35. favorimm keşkee keşkee cnm bnmm sçs :)
    üşenme ekle bakıcam:)

    YanıtlaSil
  36. Patlıcanlar gibi yağda kızarttıklarımızı derin dondurucuya koyunca kanserojen oluyormuş. İstersen kurutulabilenleri kurutarak sakla. Ya da benim duyduğum hatalı olabilir, araştır yine de. Çocukların var diye söylemek zorunda hissettim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...