20 Ocak 2013 Pazar

Pasta yapma merakı ve icadım fıstık hamuru:)


ÖGRETMENLER GÜNÜ KURABİYESİ

kuşlu pasta


 Pasta denemelerim, kendimce uydurduğum püf noktaları ve şeker hamuruna rakip olarak ürettiğim fıstık ezmesi hamuru ile karşınızdayım:))
Kelebek pastayı yaparken kenarlarına yağlı kağıt serdim süslerken taşan malzemeleri temizlemek sorun olmadı:) Kız çoçukları için bu pastayı yapıp kanatların ortasına güzel bir barbi bebek koyabilirsiniz. Eminim bayılırlar.Şeker hamurunu ben yapmıştım. Burada  adım adım kelebek pasta yapımı görselleri ise Burada



2.ci resimdeki XL kurabiyeyi öğretmenler günü için yapmıştım fakat cesaret edip götüremedim. Kesmesi zor olur dağılır diye korktum. Ama eşim iş yerine götürdü kesmesi hiç zor olmamış ayıla bayıla yiyip bitirmişler:) Tek tek uğraşmak isteyemenler için fikir olur buda. Desenli merdanem olmadığı için bende danteli şeker hamuruna bastırarak desen elde ettim. Hamur beyaz olduğu için  sizlere net bir görüntü sağlayamadım. Ama çok güzel deseni çıkıyor hamura


Kuşlu pastayı ise çok severek yaptım üzerini ise pişmaniye ile kapladım. Kuş yuvasını için  çubuk krakerleri eritilmiş çikolataya batırdım.Yeşil hamurum yoktu yaprakları yapmak için bende fıstık ezmesi ile şeker hamurundan farklı bir hamur denedim ve oldu.



Nasıl yaptığıma gelince; bir paket fıstık ezmesi, bir çay bardağı pudra şekeri ,bir çay bardağı hindistan cevizi ve biraz süt iyice yoğurup pudra şekeri ile açtım. İki yemek kaşığı nişasta ekledim. Kurabiye ve pasta süslemeleri için değişik bir alternatif oldu. Folyoya sarıp saklayabilirsiniz.
Pastanın tarifini sevgili Nino dan aldım. Yazıp resimlemiş bizler için sağolsun.


Kuşlu pasta görüntüsü ile şirin tadı ise damakta kalıcak cinstendi :) Kelebekli pastayı, kızım kelebekleri  çok sevdiği için beraber yaptık .Geçen seneki barbi pastası ise Burada


Hayat hep pasta tadında geçse keşke :) Pasta ve kurabiye merakım devam ediyor tekrar görüşmek üzere:)

68 yorum:

  1. o fıstık ezmesi hamurunu en kısa zamanda deneyeceğim seker hamurundan daha sağlıklı ve daha tadı güzeldir eminim:))) pastalara gelince hepsine ayıla bayıla baktım bende:)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alonem ben sana bir lif modeli buldum saklıyorum hala ondan yapmalısın resmi mail atıcam sana kuşum:))
      valla uydurdum oldu ama fıstık kabukları olmasa tadı ve kokusu çok hoş
      eger tam tutmazsa biraz nişasta ekle canım benim

      Sil
  2. Harika, o kelebekli pastaya bayılımm :)
    Hepsi birbirinden güzel görünüyor, bir de icat yapmışsın, pesss.
    Ne mutlu çocukların vardır senin, anneleri harika pastalar yapıyor..:)
    Facebook sayfam için de güzel dileklerine teşekkürler ediyorum canım, seni orda da görmek çok mutlu etti ben. ahh biraz da aktif olabilsem, daha fazla paylaşım ve tanıtım yapabilsem iyi olacak ta.. Neyse zazmanla yaparım inşallah.
    Daha çok güzel güzel pastalar yapasın inşallah, bakması bile çok tatlı..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayser'cim güzelim çok teşekkür ederim :) Çoçuklar mutlu mu bilmem ki enerjilerine yetişmek mümkün degil bir gün bende pess etmem inşlh:))
      canımmm biz tenbeliz o konuda biliyosun degil mi güncelleyip ürünlerimizi pazarlayamıyoruz hoş benim senin gibi belli başlı ürünlerim yok ama sen agırlık vermelisin çok güzel el emeği kapı süslerin var canım benim şansın bol olsun
      aktif olma vaktidir diyorum öpüyorummm :)

      Sil
  3. Marshmallow'dan şeker hamurunu icat ettikten sonra şimdide fıstık ezmesiyle hamur yaptın. Güzel kuşum sen aştın artık yemin ederim :)
    Hangisine bakayım şaşırdım hepside çok güzel olmuş. Ellerine emeklerine sağlık.
    Melisam ve Boramı çok çok öpüyorum, senide tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslım onu ilk ben icat etmedim biliyosun degil mi:))) ama bu bana ait :))İş olarak yapmak yada daha iyisini yapmak için ugraşıyorum biliyorsun az çok beni aslım o yaramazlarda seni öpüyor emin ol:))

      Sil
  4. inşallah hayat sana ve ailene hep pasta tadında geçer mavim.çok ara veriyorsunnnnn!kızıyorum:))pastalar enfes görünüyor.Allahtan uslandımda bloğuna bakarken hep tok geliyorum:))mutfak işinden çok soğudum ve tembelleştim ben:))ama tariflerini not aldım.teşekkürler canım.ellerin dert görmesin çok öpüyorum seni ve kuzuları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanay'cım hepimiz için inşlh ara veriyorum canım neden veriyorum çünkü tenbellik mi zamanım mı yok anlamadım gitti bu işi:))tok geliyorsun he e canım bi dilim pasta ikram etseydim:)))
      mutfaktan bende bazen nefret ediyorum mesela şuan çoçuklar damacanın içini açıp ne kadar kaşık varsa çatal vs hepsini doldurmuşlar canım sıkıldı içimden gelmiyor ama girip toplamalıyım canım şanlı melegim benim :))

      Sil
    2. pastan cok sirin görünüyor ellerine saglik bu baski isini ilk firsatta deniyecegim

      Sil
    3. hoşgeldin yemek hobi dene canım renkli hamur olursa daha iyi sonuç veriyor:)

      Sil
  5. Harikasın mavii,ses vermiyorum ama seni takipteyim canım...Pasta için sana bir püf vereyim...Benim görümcem pasta sanatları okumuştu...pastanı hazırlarken buzdolabına sığabilecek ve pastanın ölçüsüne göre bir fırın tepsisinin tersini çevirip pastanı süslüyorsun.kenera akan bulaşanla ilgilenmiyorsun.İşin bitince pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletiyorsun.Sonra kullanacağın servis tabağına almak için geniş bıçakları dengeleyerek pastanın altına sürüyorsun.Karşılıklı tuttuğun bıçaklarla pastayı kaldırıp servis tabağına geçiriyorsun.2 kişi olmak daha kolay kaldırmayı sağlıyor. 4 bıçakla karşılıklı tutulunca hiç bir zaiyat yaşamıyorsun. Tabakta tertemiz güzel bir görüntü...Pastanelerin yöntemi bu...Ayrıca tepsinin üzerine akan çikolatayı falan tekrar kullanabilme imkanı sağlıyor.Ne kadar çok yazdım........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hobimm hoşgeldin beni hep takipte kal:)) ve daima o güzel sesini duyur bana tahlil sonuçlarını meraktayım
      pasta sanatları mı vay be süpermiş keşke bende hafta sonları olan kurslara gidebilsem ama çok maliyetliymiş:(
      bilgiler çok işime yarıycak canım teşekkür ederim

      Sil
  6. bekliyorum modeli mavişim elimde lif kalmadı hediye ettim hepsini:)) tamam fıstıklı tarifde dediklerini uygulayacağım canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl yani bana hiç lif felan gelmedi be miniğim:)))
      uygula canım tutana kadar devam et:)) sonra ah mavi vah mavi dediğini duymim:))
      ya kesin bilğin model ama boncuk dikmişler farklı olmuş

      Sil
  7. Ellerine sağlık,pastalarının hepsi birbirinden nefis görünüyor.Fıstık hamuru , şeker hamurundan daha sağlıklı olur süper icat,güzel fikirli kardeşim.Sana da pasta tadında günler diliyorum.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincim hoşgeldin bazen bişeyler görürüz ya bu benim hiç aklıma gelmedi deriz ya basit basit şeylerdir üstelik bende öyle bir denemek istedim umarım faydalı olur kokusu çok güzeldi çünkü:))

      Sil
  8. ya hu mavimmm senin kafan nasıl işliyor şaşırıyorum yaptıklarına valla bak.MAŞALLAH diyeyimde nazar değmesin nasıl güzel olmuşlar öyle bi de bana gelip basit tatlımı övmüş heyy allahım ya:))
    sen var ya sen o tatlılardan daha tatlısın canım mavimmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kız ciddimisin?? gelişme vad ediyor muyum yani maşalhı da büyük harfle yazmış bak bak :))
      bilseydim dogum günün olduğunu bir tanede sana yapar yollardım hiç çıtlatmadın da aşk olsun sana sende çok tatlısın canım içtensin bi kere olduğun gibisin aynı ben :))

      Sil
  9. Maviciğim hepsinin görüntüsü harika, eminim tadlarıda çok güzeldir ellerine sağlık.Ailenle birlikte hayatın şeker tadında geçsin.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir dilek bu şeker tadında geçsin hepimiz için sevgili mehtap ablacım çok teşekkür ederim:) destegin ve yorumrun için

      Sil
  10. Harika olmuş pastalar. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resim defterim hoşgeldiniz:) çok teşekkür ederim

      Sil
  11. Yaa ama tam da zamanında paylaştın nasıl istedim şimdi o pastaları bir bilsen ayrıca fıstık ezmesi de harika bir fikir bence çok yakışmıştır pastaya ben bayılırım da :) Sevgilerimleee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzgünüm canım :) senin şeker sepetini pek tutmazlar ama :)
      teşkkür ederim:)

      Sil
  12. Hepsi çok güzel üstelik nasıl da lezizdir kimbilir. Kuşlu olanda pişmaniye de var galiba üzerine ayrı güzellik ve tat katmıştır. çubukların görüntüsüne de bayıldım onlar neden yapıldı? anlayamadım. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım hoşgeldin:)
      evet ablacım üzerini pişmaniye ile kapladım ama sıka sıka
      diğerleride bildiğin çubuk kraker aslında tüm pasta krakerle kaplanması gerekiyordu çikolatam yetmez diye iki paketten yaptım krakarleri

      Sil
  13. tebrik ederim çok yaratıcısınız.kısıtlı imkanlarla bile çok hoş sonuçlar çıkartılabileceğinin örneği olmuşsunuz.peki birşey sorucam.fıstık hamuru da şeker hamuru gibi bir süre sonra sertleşiyor mu yoksa yumuşaklığını koruyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru hanım hoşgeldiniz:) ne kadar güzel bir yorum bu ilk ziyaratte bu sözleri söylemeniz , gerçekten çok mutlu oldum:)
      ben bu pastayı evlilik yıldönümüz için yapmıştım yaklaşık bir ay oldu siz sorunca kalkıp baktım hale yumuşak bir iki yogrulursa kıvamada gelir folyoya sarılı ve hava almaz kabın içinde:)

      Sil
  14. ellerinize saglık.kelebekli pastaya bayıldımm.sizdeki 2süperaktiften bizdede var.en iyi ben anlarım sizi sanırım:)takipteyim.güzel tariflerinizi bekliyorum.banada beklerim:)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zerrin hanım hoşgeldiniz beni anlayan birinin olduğuna öyle sevindim ki allah bagışlasın hepimizin evlatlarını ama bir yaramazlar ki sormayın ugruycam:)

      Sil
  15. Canım yaa, vallahi bravo. Ne güzel şeyler yapmışsın. Ellerine sağlık, aştın kendini valla usta oldun sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdammmmm bazen seni görünce bi şarkı gelirdi aklıma biliyor musun gülme ama sevda sevda unut onu bitsin gönlünde fırtına diye:)) itiraf ediyorum:)
      yok be canım amatorce işler bunlar ama ugraşıyorum inan ki zormuş çok sabır gerek

      Sil
  16. Pastalarınıza ve fıstıklı hamura bayıldım.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili güneş hanım hoşgeldiniz çok teşekkür edereim:)

      Sil
  17. tek kelimeyle harikasın canım ne diyebilirimki sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooooo belindacımmm canım netin baglandı mı yani hoşgeldinn
      sende öylesin canım iki çoçukla bütün gün ugraşıp didiniyorsun

      Sil
  18. Ablacım sen kendini bayağa aşmışsn. Ellerine sağlık. ben ne zaman yiycem bunları (( :

    YanıtlaSil
  19. abartma güzelim benim yaa :))
    istediğin zaman şekerim biliyosunn :)

    YanıtlaSil
  20. Maviim bunlar ne kadar guzel pastalar boyle, ne guzel disayn lar yapmissin.hele, dantel ortu ile sekil yapma bravo dogrusu hicbirzaman aklima gelmez..notlar aldim sayende:)) Hamarat senii..sevgiler tum aileye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım şımartıyorsun beni ama çok teşekkür ederim birde aynı dantelle pudra şekeri eliyorlar bir yerde görmüştüm onuda denemek istiyorum kakolu kek yapmam lazım denemek için:))
      ablacım bana yorum gelmedi gelsede rahat ol hiç sorun yapmam ben öyle şeyleri birde açıklama yapmışsın ne kadar incesin yayınlamıyorum isteğin üzerine çok öpüyorum seni buralardan:))

      Sil
  21. hepsi çok güzeller...
    o güzel ellerine sağlık canım.......

    YanıtlaSil
  22. kuzum ben geldim.
    doğru söze ne hacet gerçekten ilerleme mütüş:)
    devam mavim nice mutluluklara sağlık ve afiyete:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bunları sen mi söylüyorsunn yok be abla abartıyorsun bence dün gece bir blog gördüm yok dedim benim yaptıklarım ne ki böyle :))
      öpüyorumm seniiiiiiiiiiiiii

      Sil
  23. fıstık hamuru :) değişik fikirler var sende
    buda bunlardna birisi
    ve çok hoşuma gitti
    yazdım bi kenara ;)
    tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cici leydim hoşgeldin:)) uydurdum canım ama şans buya tuttu:))

      Sil
    2. Hoşbuldum :)
      tutmuşya sen ona bak uydurma kaydırma sorunmu :)

      Sil
    3. dimi ama canim .tesekkur ederimq

      Sil
  24. Canımm hayat hep pasta tadında geçsin sözüne amin amin amin...
    Ellerine sağlık tatlım pastalar nefis ötesi görünüyor.
    Mavimmm mutlluğunuz daim olsun nice yıllara öptüm sevgiyle:))

    YanıtlaSil
  25. icadına da, yaptığın pastalara da bayıldım mavicim:)
    hele o kelebek olana bittim:))
    ellerine sağlık canım.
    afiyet şeker olsun.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm bnmm hosgeldinn cok trsekkur ederim seni gormek ne guzel

      Sil
  26. oh yarasınnn :))
    ay ben bunların hepsini birden yirim yirimm :)))
    ellerine sağlık ablam.

    YanıtlaSil
  27. canımmm bu pastalar beni benden aldı hepside harika görünüyor hele fıstıklı şeker hamuru tarifine bayıldım ..pazar gunu kayınvaldemın doğum gunu hazır pasta alıcaktım ama şimdi bu güzl pastaları görünce acaba kendimmi yapsam diye düşünmüor değilim hemde fıstıklı şeker hamurunu denemiş olurum..evet evet vaktim olursa kesin ben yapıcam..
    canım ellerine sağlık..çocukların çok şanslılar böyle güzel pastalar yapan anneleri olduğu için..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilcim hosgeldin guxelim cok tesekkur ediyorum yaparsin tabi cok becerikli bir hanimsin o kek varya o kek bitmistim ona dene bakalim ufak bir pastayi kapliycak kadar cikiyor kolsy geldin

      Sil
    2. canım hayırlı günle nasılsın. evde çikolata yapımı zordur çünki imkanlarımız yok denecek kadar az yapılır ama aynı tadı yakalayamaya bilirsin.çikolata tanelerinin ezilmesi ve kavrulmasıyla olur sonra içine kakoo yağı ve şeker katılır ama esas kakao yağı bulmak zordur birde ona konan esanslar özeldir birde kavrulurken derecesi var biz yakabiliriz.
      yani astarı yüzünden pahalıya gelir:)))) sevgiler

      Sil
    3. hamdolsun iyi diyelim ablacım aslında pek iyi degilimde sag bilegim acıyor midem hala geçmedi
      çikolata mı kim dedi ben mi:))) yok yok gider alırım daha iyi ben sustum ablacım:)))

      Sil
  28. nefis görünüyor pastalar,şekillerinede bayıldım desem az kalır:)

    YanıtlaSil
  29. Söyleyecek kelime bulamıyorum artık ben sana. Kocaman MAŞALLAH.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşımcım güzelim çok teşekkür ederim kedi kadınım benim:))

      Sil
  30. vallahi inanılmazsın, maşallah. ayrıca da resmini yeni görüyorum ben seni kapalı sanıyordum. o siyah beyaz salça kutusunu çevirdiğin resimde gördüm, harikasınn çocukların da sana benzemiş aynı. bu nasıl bir yaratıcılıktır yahu. :) komşu olmak lazımmış sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebekommmmm hoşgeldinnnn gözlerim arıyordu seni övgülerin için çok teşekkür ederim canım o ben degilim ki tatlım ben o bildigin kapalı hatunum:)) benziyoruz kızkardeşimle resimdeki pastayı yaptığım yegenim ee komşu sayılmazmıyız ki ne istersen yapar yollarım ayıp ediyosun:))
      salça kutusunun içini siyah kumaş ile kaplamıştım yazmayı unutmuşum:)

      Sil
    2. aaa bak hatırladım, doğum yapmıştı kardeşin o açıktı di mi. neyse zaten o da sana benziyor :))))

      Sil
  31. hı hı evet cnm ben bıle unutmuştum :-)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...