2 Haziran 2012 Cumartesi

KURABİYE AŞKINA:) İŞTE GERÇEK TARİF VE PÜF NOKTALARI!!






kına için fikirler
Başlık çok iddalı oldu farkındayım:)) kurabiye yapmayı önceden hiç sevmezdim.Çok uğraştırcı gelirdi.hiç biride aynı tat da olmaz dı:)) ya sert ya da  çok yumuşak:)) şimdi süper harika yapıyorum diye bir iddam yok tabi :)) ama şeker hamuru yaptıktan sonra böyle süslü püslü kurabiyeler yapıp götürmek çok hoşuma gidiyor .ilk yaptığım zaman marşmelovdan şeker hamurunu BURADA anlatmıştım.ama ordaki tarifle yapmıyorum artık kurabiyeyi .en alt paragrafta ilgilenenler okuyabilirler.
bir yakınımızın kınasına giderken yaptığım kurabiyeler birini de bebek mevlütü için yaptım.ve kına da onların yapttığı meşrubat şişesinden mumluk.
daha önce soda şişesinden yapılanı görmüştüm ama plastik şişeden olması bence daha hoş  durmuş.kına hazırlığı yapanlar için fikir olur diye düşündüm
şişeyi önce folyo ile sarıp üzerine iki kat tül sarmışlar ve boncuk yapıştırmışlar.
bende yumurta peçeteledim sonunda:)) yumurtayı  boşaltması ve peçete yapıştırması çok zevkli :)
kızımın elindeki gülleri de neyle yapmışlar merak ederseniz eğer ben nasıl böyle dik duruyor diye içine baktım malzemenin adını bilmiyorum ama genel de hepimiz görmüşüzdür alışveriş merkezlerinde balon takılıyor hani içine ondan koyup örüp altına çubuğunu takmışlar eşim model olsun diye almış .yapan kişi 4 liraya satıyormuş:)
kurabiye için kendimce deneme yanılma yöntemleriyle edindiğim PÜF NOKTALARI  :))
şeker hamurunu yaparken benmari şekilde şekeri eritiğimiz kapta yapmaya çalışın hamurun kıvamı çok güzel tutuyor.içine koyduğumuz suyu da artık sıcak katıyorum.anladım ki şeker hamuru soğuğu sevmiyor.artık bir gün bekletmiyorum da sertleşebiliyor.ama hamurum kalırsa benmari şeklinde ısıtıp kullanabiliyorum.yağlanmış tezgahta açıyorum hatta bazen ıslatıyorum nişasta sertleştiryor iyice .gelelim tarife bütün kurabiyeler de tereyağı ve karbonat kullanıyorum artık.çünkü kabartma tozu olduğında pişen kurabiye kalıpla bir olmuyor ya büyük yada küçük buda baya uğraştıyor açıkcası ölçü olarak
250 gr tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
yaklaşık 4 bardağa yakın un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
kurabiyeleri yapıştırken bir tatlı kaşığı bal ile sulandırıp kullanabilirsiniz .
mutlu pazarlar diliyorum herkese :)

17 yorum:

  1. ben sana gelip, yemeyi düşünüyorum:))))

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzel.Paylaştığın püf noktaları için ayrıca teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. tarifi yazdım bir kenara:)) ben de mum süsledim kına için son süslemesi kaldı yakında koyarım bloga:)

    YanıtlaSil
  4. Artık yaptığın hiç bir güzelliğe şaşırmıyorum çünkü alıştırdın beni bir kere:)) Beklentim hep yüksek senden yana:)
    Canımsın, yeteneklisin ne diyeyim ben sana:) MAŞALLAH valla.
    Güzel prensesini de kocaman öpüyorum.
    Seni de en kocamanından öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Harika gözüküyorlar,ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  6. Marifetli Mavi' nin hali bir başka oluyor işte... Ellerine sağlık tatlım benim ama yine de postun favorisi güzel prensesimiz her zamanki gibi :)

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten artık yaptıkların beni şaşırtmıyor Mavikuşum. Çok beceriklisin ne diyeyim :) Miray girmiş bloguna o kurabiyelerden bizde yapalım diyor :) tamam dedim tarifi yazayım yaparız, ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  8. kurabiyelerden birini aldım gidiyorum. Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Hepsi de harika görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlıki kalplilerden ben de deniycem kızımın dişleri için, bakalım nasıl olacak:)

    YanıtlaSil
  11. çaklıt çip kurabiye favorim.
    :)
    şeker hamuru marşmalov okumuştum sen de.
    iyi olmuş bunu keşfetmen.
    ama bütün fotolar çok ciciş.
    :)

    YanıtlaSil
  12. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim blogcanlarım:)) biraz geç bir teşekkür oldu kurabiye yapmakla meşguldüm:P
    sevgili deep çaklıt çip hangisi :))
    asma bahçe eminim yaparsın kalpli daha kolay yapmadan önce ne sormak istersen buralardayım eger poşetleyip dagıtıcaksan hindistan cevizine bula çok güzel kokuyor

    YanıtlaSil
  13. mimin var bende amaaaaa.
    :)

    YanıtlaSil
  14. bunca yaptıklarından sonra, hala kurabiye yapıyorsan hızını alamadın demek ki:)) herşey çok güzel, eline sağlık. püf noktaları için sağol mavimm:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Kurabiye yapmak gerçekten çok yorucu ama çokk zevkli:)
    Kurabiyeler muffınler süslemeler çok güzeller.Ama güzel prenses onlardan çokk daha güzel:)Maşallah:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. elinize ve dilinize sağlık .... bazı insanların sır diye sakladığı söylerse eklsileceğini sandığı bu bilgiler icin teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  17. Cok ama cok tesekkur ederim hepinize.eski bir kayitta boyle guzel yorumlar okumak ne guzel sevgili adsiz cok mutlu oldum saolun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...